Pagatavošana
- Sagatavo mīklu
- Uzkarsē katliņā medu. Sakul olas, pievieno siltu medu. Pēc tam sakultajām olām pievieno izkausētu sviestu. Sajauc divu veidu miltus ar cepamo pulveri un pievieno mīklai. Rūpīgi samal pekanriekstus un pieber tos mīklai. Visu samaisi. Mīklu ielej kūkas veidnē, kas ieziesta ar sviestu un pārkaisīta ar miltiem. Vienmērīgi izklāj mīklu un liec cepeškrāsnī, kas uzkarsēta līdz 175 °C temperatūrai, un cep apmēram 15–17 minūtes. Karamelizē riekstus
- Izkausē pannā medu un pievieno sasmalcinātus pekanriekstus. Karamelizē tos apmēram 2 minūtes. Pēc norādītā laika izņem kūku no cepeškrāsns. Liec tai virsū karamelizētos riekstus un cep to vēl apmēram 10 minūtes. Pēc tam atstāj izcepto kūku atdzist. Sagatavo medus krēmu
- Uzvāri 100 ml saldā krējuma tajā pašā katliņā, kurā iepriekš vārīji medu. Krējumam pievieno lielu karoti medus. Pēc tam visam pievieno uzbriedināto želatīnu. Kad želatīns izkūst, pievieno sasmalcinātu šokolādi. Kad visas sastāvdaļas ir sajauktas, atstāj tās atdzist. Sakul 500 ml krējuma. Noņem cepšanas veidnes malu un sagriez gatavo mīklu horizontāli uz pusēm. Mīklas augšējo daļu noliec malā. Izkausē medu karstā ūdens peldē un apslaki ar to mīklu. Piestiprini atpakaļ veidnes apmali. Kad masa nedaudz atdziest (neļauj tai pilnībā atdzist, lai masa nesastingtu), pievieno tai maskarpones sieru un ļoti rūpīgi samaisi, līdz tā iegūst viendabīgu konsistenci. Samaisi to ar putukrējumu. Gatavo krēmu vienmērīgi izklāj uz kūkas apakšējās kārtas, bet otro daļu uzklāj ar riekstiem. Liec kūku ledusskapī un atstāj to tur apmēram 1,5–2 stundas. Gatavo kūku vari pārkaisīt ar pūdercukuru.