Melones salāti ar "Burrata" sieru

Melones salāti ar "Burrata" sieru image
Sarežģītība Viegli
Pagatavošana 0 min
Gatavošana 20 min

Sastāvdaļas

4 Porcijas
    • 0,5   gabali Cukurmelones
    • 0,5   gabali Kantalupes melones
    • 200   g Burrata sieri
    • 100   g Itāļu Parmas šķiņķis
    • 1   zariņš Piparmētra
    • 2   ēdamkarotes Augstākā labuma olīveļļa
    • 1   ēdamkarote Gaišais balzametiķis
    •   Sāls un pipari
    • 3   tējkarotes Balzametiķa krēms

Pagatavošana

    Meloņu sagatavošana
  1. Melones pārgriež uz pusēm, izņem sēklas un mīkstumu, sagriež kumosa lieluma kubiņos. Kubiņu izmērs var atšķirties – tā ir gaumes lieta. Sagrieztos kubiņus ieber bļodā.

  2. Parmas šķiņķi saplucina plānās sloksnītēs vai gabaliņos. Nomazgā un rupji sakapā svaigas piparmētras lapas. Mazā bļodiņā samaisa olīveļļu ar balzametiķi. Ar pagatavoto mērci pārlej melones gabaliņus, lai labi tiktu sabalansēts aromāts.

  3. Salātu vidū novieto Burrata sieru un ap to liek Parmas šķiņķi. Pārkaisa salātus ar sakapātajām piparmētras lapām. Pēc garšas pievieno sāli un piparus.

  4. Melones salātiem ļauj apmēram 10–15 minūtes nostāvēties ledusskapī, lai tie atdziest un labāk apvienotos garšas. Pasniegšanai liek meloņu salātus šķīvjos, pārlej ar balzametiķi un pēc vēlēšanās dekorē ar piparmētras lapām.