Mini siera kūciņas ar laimu

Mini siera kūciņas ar laimu image
Sarežģītība Vidēji grūti
Pagatavošana 0 min
Gatavošana 1:05 h

Sastāvdaļas

12 Porcijas
    • 140   g Cepums
    • 70   g Sviests
    • 100   g Cukurs
    • 200   g Krēmsiers
    • 2   Olas
    • 200   g Skābais krējums
    • 2   Laims
    • 12   Fizāļi

Pagatavošana

    * Cep iepriekš uzkarsētā cepeškrāsnī 5–7 minūtes 180 °C temperatūrā. Izņem, ļauj pamatnei atdzist 5 minūtes, un samazini cepeškrāsns temperatūru līdz 160 °C. *

  1. Blenderī sasmalcini cepumus, izkausē sviestu un sajauc to ar sasmalcinātajiem cepumiem.

  2. Iegūto masu sadali 12 papīra vai silikona kēksu veidnēs, katrā izveidojot pamatni. Mīklu kārtīgi izspaidi ar karotes aizmuguri.

  3. Cep iepriekš uzkarsētā cepeškrāsnī 5–7 minūtes 180 °C temperatūrā. Izņem, ļauj pamatnei atdzist 5 minūtes, un samazini cepeškrāsns temperatūru līdz 160 °C.

  4. Pa to laiku samaisi cukuru, svaigo sieru, skābo krējumu un olas. Karstā ūdenī nomazgā vienu laimu un norīvē miziņu, pēc tam izspied laima sulu. Miziņu un sulu iemaisi krēmā, kuru sadali pa veidnēm.

  5. Cep kūciņas karstā cepeškrāsnī 30–35 minūtes, līdz krēms sastingst. Izņem no cepeškrāsns un ļauj tām atdzist. Pēc tam noliec tās vēsumā uz 1–2 stundām.

  6. Karstā ūdenī nomazgā atlikušo laimu karstā ūdenī un sagriez to plānās šķēlītēs. Nomazgā un nosusini fizāļus.

  7. Izņem kūciņas no veidnēm un garnē ar fizāļiem un laima šķēlītēm.