Nīderlandiešu mini pankūkas “Poffertjes”

Nīderlandiešu mini pankūkas “Poffertjes” image
Sarežģītība Vidēji grūti
Pagatavošana 0 min
Gatavošana 30 min

Sastāvdaļas

4 Porcijas
    • 2   Olas
    • 40   g Cukurs
    •   Sāls
    • 100   g Milti
    • 1   tējkarote Cepamais pulveris
    • 100   ml Piens
    •   Eļļa
    •   Pūdercukurs
    • 2   ēdamkarotes Sviests
    • 2   - 3   ēdamkarotes Apelsīnu ievārījums
    • 4   tējkarotes Apelsīnu liķieris

Pagatavošana

  1. Sakul olas, cukuru un sāli līdz krēmīgai konsistencei. Samaisi miltus un cepamo pulveri un pievieno masai, visu samaisot. Pēc tam pievieno pienu un maisi, līdz masa ir viendabīga. Ļauj mīklai atdzist 15 minūtes.

  2. Labi ietauko “poffertjes” pannas padziļinājumus (panna ar maziem padziļinājumiem) un uzkarsē pannu. Vienā padziļinājumā iepildi mīklu, līdz tā sniedzas līdz apmēram trīs ceturtdaļām no tilpuma. Cep “poffertjes” pusminūti līdz minūtei, tad apgriez (to ir īpaši ērti izdarīt ar koka iesmu) un vēl nedaudz turpini cepšanu. Izņem pankūku un noliec siltumā. Atkārto procesu, līdz beidzas mīkla, ik pa brīdim ietaukojot pannu un notīrot mazākos mīklas atlikumus.

  3. Sadali “poffertjes” bļodiņās un apkaisi ar pūdercukuru. Izkārto ar sviestu un ievārījumu un apslaki ar liķieri, ja vēlies.