Ķiplokus pārgriež uz pusēm, apslaka ar eļļu, pārkaisa ar sāli, pievieno rozmarīna zariņu. Cep krāsnī 190 ℃ temperatūrā apmēram 20 minūtes.
Pasta ar vistu ceptu sēņu un lēni gatavotu ķiploku krējuma mērcē
Sastāvdaļas
4
Porcijas
-
- 150 g "Farfalle" pasta
- 400 ml Saldais krējums
- 70 g Ķiploki
- 0,5 ēdamkarotes Milti
- 250 g Vistas šķiņķi bez kaula
- 300 g Dažādas sēnes
- Rozmarīna zariņi
- 50 g Sviests
- 60 g Cietais siers (24 mēneši)
- 2 gabali Sīpols
- Sāls un pipari
Pagatavošana
Sīpolus nomizo un sagriež, sēnes sagriež un sadala. Sīpolus apcep uz pannas augu eļļā, beigās pievieno sviestu. Sēnes apcep zeltaini brūnas, beigās pievieno sviestu un melnos piparus.
Pastu novāra pēc norādēm uz iepakojuma.
Ceptos ķiplokus izspiež no miziņām.
Vistas gaļu sagriež un apcep zeltaini brūnu. Pievieno cepās sēnes, cepto ķiploku masu un sīpolus. Pievieno saldo krējumu un uzvāra. Ja vēlas mērci tumīgāku, pievieno kviešu miltus.
Pievieno pastu, laba izmaisa un pasniedz pārkaisītu ar rīvētu cieto sieru.