Pavasara salāti ar tvaicētu vistas fileju, redīsiem un avokado sinepju–krējuma mērcē

Video recepte
Video recepte
Pavasara salāti ar tvaicētu vistas fileju, redīsiem un avokado sinepju–krējuma mērcē  image
Sarežģītība Viegli
Pagatavošana 0 min
Gatavošana 1 h

Sastāvdaļas

4 Porcijas
    • 400   g Mazās vistas filejas
    • 1   buntīte Redīsi
    • 2   gabali Avokados
    • 1   galviņa Salāti "Little Gem"
    • 80   g Mandeles
    • 0,25   tējkarotes Kaltēts baziliks
    • 0,25   tējkarotes Kaltēts oregano
    • 2   ēdamkarotes Olīveļļa
    • 1   tējkarote Sāls
    • 4   ēdamkarotes Trekns skābais krējums
    • 1   - 2   ēdamkarotes Majonēzes
    • 0,5   ēdamkarotes Sinepes
    • 0,5   gabali Citrona sula
    • 1   daiviņa Ķiploks

Pagatavošana

  1. Uzsilda krāsni līdz 150 ℃ temperatūrai, un liek grauzdēties mandeles 10–15 minūtes. Pēc grauzdēšanas atdzesē un, pirms rieksti nav pavisam atdzisuši, sasmalcina, lai nerodas smalki riekstu “putekļi”.

  2. Pa to laiku iemarinē vistas filejas. Gaļai pievieno baziliku vai oregano (vai abus), sāli un olīveļļu, samaisa un atstāj istabas temperatūrā marinēties vismaz 20–30 minūtes.

  3. Redīsus var padarīt kraukšķīgākus, pirms griešanas uz 30 minūtēm ieliekot ledus ūdenī, pēc tam sagriež ceturtdaļās.

  4. Izņem no mizas avokado un sagriež redīsiem līdzīgos gabalos. Salātlapas sasmalcina ar rokām un liek bļodā kopā ar redīsiem un avokado.

  5. Skābajam krējumam pievieno sinepes un majonēzi, piespiež citronu sulu un pierīvē ķiploku, labi samaisa un noliek malā.

  6. Uz pannas mērenā karstumā apcep vistas filejas 2–3 minūtes no abām pusēm un nedaudz atdzesē. Sagriež kodiena izmēra gabalos un pievieno dārzeņiem.

  7. Pievieno pusi mērces un pusi riekstu, sāli pēc garšas un samaisa. Liek salātus traukā, pārkaisa ar atlikušajiem riekstiem un pārlej ar atlikušo mērci.