Persiku tarte ar biezpiena krēmu

Persiku tarte ar biezpiena krēmu image
Sarežģītība Vidēji grūti
Pagatavošana 0 min
Gatavošana 1:05 h

Sastāvdaļas

1 Tarte
    • 60   g Sviests
    • 30   g Pūdercukurs
    •   Sāls
    • 100   g Milti
    • 1   Olas dzeltenums
    •   Taukviela
    •   Cepampapīrs
    •   Saulē kaltēti tomāti
    • 3   Persiki
    • 100   g Biezpiens
    • 100   g Skābais krējums
    • 50   g Cukurs
    • 1   paciņa Vaniļas cukurs
    • 3   Olas

Pagatavošana

  1. Sagriez sviestu kubiņos un strauji samīci kopā ar pārējām mīklas sastāvdaļām, pievienojot apmēram 1 ēdamkaroti auksta ūdens, ja nepieciešams. Mīklu dzesē vismaz vienu stundu. Pēc tam to izrullē nelielā daudzumā miltu un izklāj ietaukotā četrstūra formas veidnē ar izceļamu dibenu (35 x 12 cm), izveidojot arī apmēram 2 cm augstu malu. Pamatni vairākas reizes sadur ar dakšiņu un vēlreiz atstāj dzesēties 10 min

  2. Pēc tam pārklāj pamatni ar cepampapīru un pieber ar kaltētiem pākšaugiem kā balastu. Pamatni cep iepriekš uzkarsētā cepeškrāsnī 200 °C temperatūrā 8 minūtes. Izņem cepampapīru un pākšaugus un turpini cept pamatni vēl 5 minūtes.

  3. Pa to laiku iegriez persiku miziņās un pārlej tos ar verdošu ūdeni. Ļauj ūdenim uz brīdi ievilkties, pēc tam nokās, pārlej ar aukstu ūdeni un noplēs miziņu. Pārgriez augļus uz pusēm, izņem kauliņus un sagriez mīkstumu daiviņās. Samaisi biezpienu, skābo krējumu, cukuru, vaniļas cukuru un olas viendabīgā masā. Uzlej sagatavoto krēmu uz pamatnes un pa virsu izkārto persiku šķēlītes. Cep kūku tādā pašā temperatūrā vēl 25–30 minūtes. Izņem kūku no cepeškrāsns un pirms pasniegšanas ļauj tai atdzist.