Picas plātsmaize

Picas plātsmaize image
Sarežģītība Viegli
Pagatavošana 0 min
Gatavošana 25 min

Sastāvdaļas

4 Porcijas
    • 2   Sīpolloki
    • 100   g Saulē kaltēti tomāti
    • 80   g Zaļās olīvas
    • 200   g Krēmsiers
    • 1   Ķiploka daiviņa
    •   Sāls
    •   Pipari
    • 2   Plātsmaizes
    • 200   g Cietais siers

Pagatavošana

  1. Notīri sīpollokus un sagriez tos mazos kubiņos. Notecini tomātus un olīvas, pēc tam sakapā tos. Samaisi visu kopā ar svaigo sieru. Notīri ķiploka daiviņu, izspied to caur presi, pievieno sāli un piparus pēc garšas.

  2. Pārgriez plātsmaizes horizontāli uz pusēm. Griezuma virsmas iezied ar krēmu un noliec maizes uz cepeškrāsns pannas, kas pārklāta ar cepampapīru. Apkaisi tās ar rīvētu sieru. Cep tās kraukšķīgas iepriekš līdz 200 °C temperatūrai uzkarsētā cepeškrāsnī apmēram 15 minūtes. Pasniedz kopā ar jauktiem zaļajiem salātiem.

  3. Padoms. Maizes var cept arī uz grila. Rīvētā siera vietā labi garšos arī sadrupināts aitas siers.