Sīpolus nomizo un sagriež kubiņos. Ķiplokus un ingveru nomizo un smalki sakapā. Pannā izkausē sviestu un liek cepties sīpolus, pēc 2–3 minūtēm pievieno ingveru un ķiplokus, turpina cept vēl 2–3 minūtes. Ja nepieciešams, pievieno mazliet ūdens.
Pikantais turku zirņu un tomātu sautējums ar ceptu olu un zaļumiem
Sastāvdaļas
4
Porcijas
-
- 440 g Turku zirņi
- 2 gabali Lielie sīpoli
- 3 daiviņas Ķiploki
- 1 gabals Ingvers
- 260 g tomāti savā sulā
- 250 ml Tomātu "Passata"
- 4 gabali Bio olas
- 1 tējkarote Malta asā paprika
- 1 ēdamkarote Kurkuma
- 1 ēdamkarote Malts koriandrs
- 2 ēdamkarotes Karija pulveris
- 1 tējkarote Malts kanēlis
- 5 ēdamkarotes Sviests
- 1 buntīte Kinza
- 1 buntīte Pētersīļi
Pagatavošana
Kamēr dārzeņi cepas, sajauc kopā visas garšvielas. Kad dārzeņi apcepti, pievieno garšvielas un vienmērīgi iejauc, pievieno turku zirņus, tomātus savā sulā un tomātu Passata.
Uz mērenas uguns sasautē kopā dārzeņus, pievieno sakapātus zaļumus.
Otrā pannā izkausē nelielu daudzumu sviesta un cep vēršacis ar pannai uzliktu vāku, līdz tās gatavas. Pasniedz kopā ar Chana Massala.