Pikantās cukīni vafeles ar biezpiena krēmu

Pikantās cukīni vafeles ar biezpiena krēmu

SarežģītībaViegli
Gatavošana20 min

Pagatavošana

  1. Nomazgā garšaugus, salātus, cukīni un gurķus. Nosausina garšaugus un smalki sagriež. Sagriež salātus lielos gabalos. Sagriež gurķi gareniski plānās šķēlītēs (šim iesakam izmantot mizojamo nazi, tas ļaus iegūt īpaši plānas, lentām līdzīgas šķēles).
  2. Sīpolus nomizo un sagriež smalkos kubiņos. Sarīvē cukīni, sajauc ar 1/2 tējkaroti sāls un ļauj nostāvēties.
  3. Tikmēr biezpienu, pienu, garšaugus (atstāj nedaudz dekorēšanai), pusi sagrieztā sīpola un avokado eļļu samaisa līdz viendabīgai masai. Liek klāt sāli un piparus pēc garšas un atliek malā, aizklājot ar virtuves dvieli.
  4. Sarīvē Čedaras sieru. Kārtīgi izspiež šķidrumu no cukīni un samaisa ar pārējiem kubiņos sagrieztajiem sīpoliem, olām, Čedaras sieru, rīvmaizi, miltiem un cepamo pulveri.
  5. Pēc garšas pievieno sāli un piparus. Uzkarsē vafeļu pannu un labi ietauko. Cep 3 līdz 6 zeltaini brūnas vafeles vienu pēc otras, atkarībā no vafeļu pannas lieluma. Izkārtot visu uz šķīvjiem un pārkaisa ar zaļumiem.

Saistītās receptes