Pildītas olas ar ikriem un grauzdēta maize ar Kamargas jūras sāls sviestu

Pildītas olas ar ikriem un grauzdēta maize ar Kamargas jūras sāls sviestu image
Sarežģītība Viegli
Pagatavošana 0 min
Gatavošana 20 min

Sastāvdaļas

4 Porcijas
    • 8   gabali Olas
    • 2   ēdamkarotes Majonēzes
    • 1   ēdamkarote Jogurts (1.5%)
    • 1   tējkarote Dižonas sinepes
    •   Sāls un pipari
    • 2   ēdamkarotes Svaigi ikri
    • 4   šķēles Maize
    • 4   ēdamkarotes Sviests ar Kamargas jūras sāli
    •   Svaigi kreses salāti vai maurloki

Pagatavošana

    Pildītās olas
  1. Olas liek katlā, pārlej ar ūdeni, uzvāra un turpina vārīt uz vidējas uguns 10–12 minūtes. Pēc tam atdzesē aukstā ūdenī un noloba. Vārītās un nomizotās olas gareniski pārgriež uz pusēm. Uzmanīgi izņem no tām dzeltenumus un saliek bļodā.

  2. Olu dzeltenumus sajauc bļodā ar majonēzi, jogurtu, Dižonas sinepēm, sāli un pipariem, līdz izveidojas viendabīga krēmveida masa. Pagatavoto krēmu vienmērīgi iepilda olu baltumu pusītēs. To vislabāk var izdarīt, izmantojot divas tējkarotes vai konditorejas maisiņu ar vidēja izmēra zvaigznītes formas uzgali. Papildina ar ikriem uz katras pildītās olas.

  3. Grauzdētā maize ar jūras sāls sviestu
  4. Apgrauzdē maizes šķēles (piemēram, bagete vai pilngraudu maize) tosterī vai uz grila, līdz tās kļūst zeltaini brūnas un kraukšķīgas. Uz grauzdētās maizes uzziež sviestu ar jūras sāli, līdz tas nedaudz izkūst.

  5. Pildītās olas izkārto uz servēšanas paplātes un pasniedz kopā ar grauzdēto maizi. Pēc vēlēšanās olas var papildus dekorēt ar svaigiem kreses salātiem vai smalki sagrieztiem maurlokiem.