Pistāciju parfē ar zemenēm

Pistāciju parfē ar zemenēm

SarežģītībaVidēji grūti
Sagatavošana20 min
Gatavošana6 h 0 min

Pagatavošana

  1. Nedaudz ietauko 4 trauciņus (apmēram 150 ml) un ieklāj tajos pārtikas plēvi.
  2. Saputo saldo krējumu līdz stingrai masai un atliek malā. Sakuļ olu dzeltenumus un cukuru bļodā, liek karsta ūdens peldē un turpina kult līdz masa kļuvusi gaisīga.
  3. Izņemt bļodu no ūdens (uzmanies – tā būs karsta).
  4. Vispirms iemaisa pistāciju krēmu, pēc tam - putukrējumu. Vienmērīgi ieliek maisījumu sagatavotajos trauciņos un pārklātus liek saldētavā, dzesēties uz vismaz 6 stundām.
  5. Pa to laiku sasmalcina šokolādes cepumus ar pistācijām, nomazgā zemenes, nosusina, notīra un sagriež plānās šķēlītēs. Sadala zemeņu šķēlītes uz 4 plakaniem šķīvjiem, izņem parfē no trauciņiem un noņem plēvi.
  6. Izkārto pa virsu zemenēm . Pārlej ar medu, virsū pārkaisa drupinātus cepumus un pistācijas. Dekorē ar piparmētrām.

Saistītās receptes