Pagatavošana
- Uzsildi pienu, līdz tas kļūst remdens. Sadrupini raugu un kopā ar 25 g cukura izšķīdini pienā. Ļauj tam, nosegtam ar vāku, uzbriest 10 minūtes.
- Atlikušo cukuru, sāli, olu, 1 olas dzeltenumu un miltus samīci kopā ar raugu saturošo pienu, iegūstot viendabīgu mīklu. Atstāj to nosegtu uzrūgt siltā vietā 90 minūtes.
- Uz neliela daudzuma miltu izrullē mīklu taisnstūra formā (24 x 36 cm, 1/2 cm bieza). Sagriez mīklu 6 kvadrātos (pa 12 x 12 cm) un pārdali tos diagonāli uz pusēm. Pastiep trijstūrus nedaudz garākus un sarullē kruasānus no vienas šaurākās malas uz otru.
- Novieto tos uz cepešpannas, kas pārklāta ar cepampapīru, un ļauj tiem vēlreiz siltā vietā uzbriest 30 minūtes.
- Samaisi atlikušo olas dzeltenumu ar saldo krējumu un apsmērē ar to kruasānus. Cep iepriekš līdz 200 °C temperatūrai uzkarsētā cepeškrāsnī 15–20 minūtes, līdz tie ir gaiši brūni.