Uzsildi pienu, līdz tas kļūst remdens. Sadrupini raugu un kopā ar 25 g cukura izšķīdini pienā. Ļauj tam, nosegtam ar vāku, uzbriest 10 minūtes.
Portugāles kruasāni
Sastāvdaļas
12
Gabali
-
- 150 ml Piens
- 21 g Raugs
- 75 g Cukurs
- Sāls
- Olas
- 2 Olas dzeltenums
- 500 g Milti
- 100 g Sviests
- 1 ēdamkarote Saldais krējums
Pagatavošana
Atlikušo cukuru, sāli, olu, 1 olas dzeltenumu un miltus samīci kopā ar raugu saturošo pienu, iegūstot viendabīgu mīklu. Atstāj to nosegtu uzrūgt siltā vietā 90 minūtes.
Uz neliela daudzuma miltu izrullē mīklu taisnstūra formā (24 x 36 cm, 1/2 cm bieza). Sagriez mīklu 6 kvadrātos (pa 12 x 12 cm) un pārdali tos diagonāli uz pusēm. Pastiep trijstūrus nedaudz garākus un sarullē kruasānus no vienas šaurākās malas uz otru.
Novieto tos uz cepešpannas, kas pārklāta ar cepampapīru, un ļauj tiem vēlreiz siltā vietā uzbriest 30 minūtes.
Samaisi atlikušo olas dzeltenumu ar saldo krējumu un apsmērē ar to kruasānus. Cep iepriekš līdz 200 °C temperatūrai uzkarsētā cepeškrāsnī 15–20 minūtes, līdz tie ir gaiši brūni.