Rabanadas - portugāļu grauzdiņi ar portvīnu

Rabanadas - portugāļu grauzdiņi ar portvīnu image
Sarežģītība Viegli
Pagatavošana 0 min
Gatavošana 25 min

Sastāvdaļas

6 Porcijas
    • 200   ml Piens
    • 100   ml Portvīns
    • 3   - 4   ēdamkarotes Medus
    • 3   - 4   tējkarotes Kanēlis
    • 2   Olas
    • 1   Bagete
    • 4   - 6   ēdamkarotes Saulespuķu eļļa
    • 4   tējkarotes Brūnais cukurs

Pagatavošana

  1. Lēzenā bļodā samaisi pienu, portvīnu, medu un 2 tējkarotes kanēļa. Viegli sakul olas dziļā šķīvī. Sagriez maizi apmēram 2 cm biezās šķēlēs.

  2. Maizes šķēles sadali pa porcijām un apmēram uz 1 minūti ievieto portvīna pienā šķidruma uzsūkšanai, vienu reizi apgriežot maizi uz otru pusi. Pēc tam maizes šķēli notecini, iemērc olā un cep pannā 1–2 minūtes no katras puses.

  3. Pārējo kanēli samaisi ar brūno cukuru un uzber uz šķīvja. Apviļā izceptās rabanadas cukurā un nekavējoties pasniedz. Pārējo maizi gatavo tādā pašā veidā.