Lēzenā bļodā samaisi pienu, portvīnu, medu un 2 tējkarotes kanēļa. Viegli sakul olas dziļā šķīvī. Sagriez maizi apmēram 2 cm biezās šķēlēs.
Rabanadas - portugāļu grauzdiņi ar portvīnu
Sastāvdaļas
6
Porcijas
-
- 200 ml Piens
- 100 ml Portvīns
- 3 - 4 ēdamkarotes Medus
- 3 - 4 tējkarotes Kanēlis
- 2 Olas
- 1 Bagete
- 4 - 6 ēdamkarotes Saulespuķu eļļa
- 4 tējkarotes Brūnais cukurs
Pagatavošana
Maizes šķēles sadali pa porcijām un apmēram uz 1 minūti ievieto portvīna pienā šķidruma uzsūkšanai, vienu reizi apgriežot maizi uz otru pusi. Pēc tam maizes šķēli notecini, iemērc olā un cep pannā 1–2 minūtes no katras puses.
Pārējo kanēli samaisi ar brūno cukuru un uzber uz šķīvja. Apviļā izceptās rabanadas cukurā un nekavējoties pasniedz. Pārējo maizi gatavo tādā pašā veidā.