Ratatujs ar tunča steiku

Ratatujs ar tunča steiku image
Sarežģītība Viegli
Pagatavošana 0 min
Gatavošana 45 min

Sastāvdaļas

4 Porcijas
  • Dārzeņi

    • 1   ēdamkarote Olīveļļa
    • 50   g Sīpols
    • 2   daiviņas Ķiploki
    • 500   g Dārzeņu maisījums
    •   Jūras sāls
    •   pipari
    • 2   ēdamkarotes Baltvīns
    • 6   ēdamkarotes Sagriezti tomāti
    •   Baziliks
  • Kartupeļi

    •   Augu eļļa
    • 400   g Kartupeļi
  • Tuncis

    • 4   gabali Tunča steiks
  • Zaļumu sviests

    • 4   ēdamkarotes Sviests
    • 1   tējkarote Vorčesteras mērce
    •   Jūras sāls
    •   pipari
    • 2   tējkarotes Dižonas sinepes “Duc De Coeur”
    • 2   daiviņas Ķiploki
    •   Pētersīļi
    •   Citrona sula
  • Tapenāde

    • 50   g Melnās olīvas bez kauliņiem
    • 1   daiviņa Ķiploks
    • 1   ēdamkarote Pētersīļi
    •   Olīveļļa

Pagatavošana

  1. Uzkarsētā pannā olīveļļā apcep smalki sagriezta sīpola un ķiploka šķēlītes. Pievieno gabaliņos sagrieztus baklažānus un papriku, sāli un piparus. Pēc tam pievieno kubiņos sagrieztu cukīni. Pārlej visam vīnu un ļauj sautēties. Pievieno konservētos tomātus un vāri līdz dārzeņi ir mīksti. Īsi pirms beigām pievieno sasmalcinātu baziliku.

  2. Ar mizu vārītos kartupeļus pārdali uz pusēm un apcep uz pannas nelielā daudzumā eļļas līdz tie kļūst zeltaini brūni. Beigās tiem pievieno sāli.

  3. Tunča steikiem no abām pusēm uzber sāli, pievieno garšvielas un apslaki ar olīveļļu. Cep no abām pusēm grila pannā, lai tie būtu vidēji izcepti.

  4. Uz katra steika liec zaļumu sviesta gabaliņu un pārliec šķīvī. Pārklāj tunča steiku ar foliju un ļauj tam brīdi atpūsties.

  5. Melnās olīvas, ķiplokus, ēdamkaroti sasmalcinātu pētersīļu un olīveļļu sablendē smalkā pastā – tapenādē.

  6. Pasniedz steiku sadalītu uz pusēm, ar dārzeņu ratatuju, kartupeļiem un olīvu tapenādi. Vari rotāt porciju ar bazilika lapām.