Pagatavošana
- Izšķīdina raugu remdenā pienā. Sviestu, 1 olu, olas dzeltenumu, cukuru un sāli sajauc ar rokas mikseri vai ar virtuves kombainu līdz krēmveida masai.
- Pievieno rauga maisījumu un miltus. Mīklu mīca līdz tā kļūst viendabīga un ļauj uzbriest 30 minūtes siltā vietā. Pa to laiku rupji sarīvē marcipāna masu pildījumam un samaisa ar pistāciju krēmu līdz viendabīgai masai.
- Rauga mīklu izmīca taisnstūra formā (apmēram 30 x 40 cm). No garākās puses cieši sarullē un sagriež gareniski apmēram 3 cm platās sloksnēs.
- Mīklas sloksnes savij aukliņā. Ieliek mīklas auklu uz cepampannas, kurai uzklāts cepamais papīrs un izveido vainagu.
- Galus saspiež kopā un apsmērē vainagu ar krēmu. Cep iepriekš uzkarsētā cepeškrāsnī 180 °C karstumā (augšējā/apakšējā karstuma režīms) apmēram 25 minūtes, līdz kļūst zeltaini brūns.
- Izņem no cepeškrāsns un atstāj atdzist. Samaisa pūdercukuru ar citrona sulu līdz gludai masai un ar to dekorē vainagu. Pasniedz, pārkaisītu ar sasmalcinātām pistācijām.