Smalki samal ķirbju sēklas un sagriez sviestu kubiņos. Abus strauji samīci ar pārējām mīklas sastāvdaļām, pievienojot apmēram 1 ēdamkaroti auksta ūdens, ja nepieciešams. Mīklu ar miltainiem pirkstiem ieklāj ietaukotā atveramā veidnē (20 cm diametrā) un izveido 3 cm augstu malu. Pamatni vairākās vietās sadur ar dakšiņu un noliec dzesēties vismaz 1 stundu.
Rikotas tarte ar jāņogām
Sastāvdaļas
-
- 20 g Ķirbju sēklas
- 75 g Sviests
- 40 g Pūdercukurs
- Sāls
- 100 g Milti
- 1 Olas dzeltenums
- Milti
- Taukviela
- Cepampapīrs
- Pākšaugi
- 250 g Jāņogas
- 250 g Rikotas siers
- 100 g Biezpiens
- 60 g Cukurs
- 1 Vaniļas pāksts
- 2 Olas
- 2 tējkarotes Pārtikas ciete
- 1 - 2 tējkarotes Ķirbju sēklu eļļa
Pagatavošana
Pārklāj mīklu ar cepampapīru un pieber ar pākšaugiem kā balastu. Cep pamatni iepriekš uzkarsētā cepeškrāsnī 180 °C temperatūrā 8 minūtes. Izņem cepampapīru un pākšaugus un turpini cept pamatni vēl 5 minūtes. Izņem un ļauj tai atdzist 5 minūtes, pēc tam samazini cepeškrāsns temperatūru līdz 160 °C.
Pa to laiku nomazgā un attīri no kātiņiem 150 g jāņogu. Sajauc rikotas sieru, biezpienu, cukuru, vaniļas pāksts mīkstumu un olas viendabīgā masā. Īsi iemaisi tajā kartupeļu cieti. Uzklāj 2 ēdamkarotes krēma uz pamatnes un izkaisi ogas uz krēma. Pārklāj visu ar atlikušo krēmu. Cep kūku apmēram 40 minūtes, tad atstāj to izslēgtā cepeškrāsnī 10 minūtes atpūsties. Izņem kūku no cepeškrāsns un ļauj tai atdzist.
Pirms pasniegšanas nomazgā pārējās ogas. Apslaki kūku ar eļļu un garnē ar jāņogu ķekariem.