Pagatavošana
- Sasmalcini šokolādi un izkausē to silta ūdens peldē, pēc tam ļauj tai atdzist.
- Atdali olu baltumu no dzeltenuma. Sakul olu dzeltenumus ar cukuru un sāli, līdz iegūta biezi krēmīga konsistence. Iemaisi iegūtajā masā abus biezpiena veidus. Sakul olu baltumu, līdz tas kļūst stingrs un, sadalot divās daļās, iecilā to masā. Sadali krēmu divās porcijās. Pārsijā pāri vaniļas pudiņa pulveri vienai porcijai un iemaisi to tajā. Ielej masu ietaukotā, ar miltiem apkaisītā atveramajā veidnē (26 cm diametrā).
- Pielej šķidro šokolādi otrai krēma pusei. Pārsijā pāri šokolādes pudiņa pulveri un uzmanīgi iemaisi tajā. Iespied dažus padziļinājumus vaniļas un šokolādes krēmā ar lielu karoti, lai izveidotu neregulārus plankumus.
- Cep iepriekš uzkarsētā cepeškrāsnī 30 minūtes 200 °C temperatūrā. Samazini cepeškrāsns temperatūru līdz 180 °C un turpini cept kūku 15–20 minūtes. Šajā laikā, ja nepieciešams, pārsedz kūkas virsmu ar alumīnija foliju, lai tā nekļūtu pārāk tumša. Atstāj kūku atdzist 10 minūtes izslēgtā cepeškrāsnī, tad izņem to un pilnībā atdzesē.