Nomizojiet sīpolus, ķiplokus un burkānus.
Siera un sīpolu zupa
Sastāvdaļas
2
Porcijas
-
- 2 gabali Sīpols
- 1 gabals Ķiploks
- 125 gabali Burkāni
- 1 ēdamkarote Sviests
- 75 ml Franču baltvīns (sausais)
- 0,25 tējkarotes "Café de Paris" franču garšvielu maisījuma
- 300 ml Dārzeņu buljons
- 125 g "Camembert le Caractère" 45%
- Sāls un pipari
- Garšaugu lapiņas dekorēšanai
Pagatavošana
Sīpolus sagrieziet plānās ripiņās, ķiplokus sasmalciniet, burkānus sagrieziet smalkās strēmelēs. Visu 3 minūtes apcepiet karstā sviestā.
Uzlejiet vīnu, pievienojiet sāli, piparus un "Café de Paris" garšvielu maisījumu un pielejiet 300 ml buljona. Izņemiet 2 ēdamkarotes dārzeņu un nolieciet malā. Pārējos dārzeņus apsedziet ar vāku un vāriet apmēram 7 minūtes.
Pa to laiku sagrieziet gabaliņos "Camembert". Pievienojiet to zupai un izkausējiet tajā.
Tad pagatavojiet biezeni, vajadzības gadījumā pievienojiet vēl nedaudz buljona un gatavojiet pēc garšas.
Salejiet zupas šķīvjos, pievienojiet malā noliktos dārzeņus un pēc vēlēšanās dekorējiet ar garšaugu lapiņām.