Atkausē siļķes fileju, nogriez tai muguras spuru. Fileju nomazgā un nosusini. Pievieno sāli, piparus un citronu sulu, pēc tam noliec to malā.
Siļķe ar tomātiem un sīpoliem
Sastāvdaļas
4
Porcijas
-
- 600 g Siļķes fileja
- Sāls
- Pipari
- 2 tējkarotes Citrona sula
- 2 Sarkanie sīpoli
- 4 Ķiploku daiviņas
- 2 buntītes Sīpolloki
- 4 ēdamkarotes Olīveļļa
- 750 g Ķiršu tomāti
- Jaukti garšaugi
- 1 tējkarote Cukurs
Pagatavošana
Nomizo sarkanos sīpolus un 3 daiviņas ķiploka, sīpolu sagriez salmiņos, bet ķiploku – šķēlītēs. Nomazgā sīpollokus un sagriez tos 3 cm garos gabaliņos. Visu 5 minūtes apcep karstā eļļā (2 ēd.k.). Nomazgā ķiršu tomātus, sagriez tos uz pusēm, sajauc ar zaļumiem, sāli, pipariem un cukuru.
Nomizo un saspied atlikušās ķiploku daiviņas, sajauc tās ar divām ēdamkarotēm olīveļļas, plānā kārtiņā izklāj lielā formā. Pievieno dārzeņus. Uzliec uz tiem siļķu filejas un apsmērē ar atlikušo ķiploku eļļu. Cep 175 °C temperatūrā uzkarsētā krāsnī 35 minūtes.
Šo ēdienu var pasniegt ar itāļu "Chiabata" maizi, pārkaisītu ar zaļumiem vai olīvām.