Šokolādes plānās pankūkas ar banānu un karameļu krēmu

Šokolādes plānās pankūkas ar banānu un karameļu krēmu image
Sarežģītība Vidēji grūti
Pagatavošana 0 min
Gatavošana 50 min

Sastāvdaļas

6 Porcijas
    • 40   g Tumšā šokolāde
    • 2   ēdamkarotes Sviests
    • 2   Olas
    • 75   g Cukurs
    •   Sāls
    • 125   g Milti
    • 1   tējkarote Kakao pulveris
    • 300   ml Piens
    •   Eļļa
    • 75   g Krējuma īrisi
    • 2   Banāns
    • 1   - 2   ēdamkarotes Laimu sula
    • 200   g Saldais krējums
    •   Pūdercukurs

Pagatavošana

  1. Sagriez mīklai paredzēto šokolādi mazos gabaliņos un kopā ar sviestu izkausē tos ūdens peldē. Pēc tam ļauj maisījumam atdzist. Sakul olas, cukuru un sāli līdz krēmīgai konsistencei. Iemaisi tajā šokolādes un sviesta maisījumu. Sajauc miltus ar kakao un iemaisi tos masā. Pievieno visam pienu un maisi, līdz masa ir viendabīga. Ar vāku nosegtai mīklai ļauj uzbriest vismaz 30 minūtes

  2. Pa to laiku mazos gabaliņos sagriez īrisus. Nomizo banānus, saspied tos ar dakšiņu un sajauc ar laima sulu. Sakul putukrējumu. Ieliec tajā īrisus un banānus un noliec masu dzesēties.

  3. Ar eļļu ieziestā pannā no mīklas vienu pēc otras izcep sešas plānās pankūkas, no katras puses apcepot apmēram 1–2 minūtes. Turi tās siltumā, līdz ir izceptas visas pankūkas. Uzklāj virsū banānu-karameļu krēmu, saloki pankūkas ceturtdaļās un apkaisi ar pūdercukuru.