Spageti "Arrabiata"

Spageti "Arrabiata" image
Sarežģītība Viegli
Pagatavošana 0 min
Gatavošana 30 min

Sastāvdaļas

4 Porcijas
    • 400   g Tomāti
    • 4   Ķiploku daiviņas
    • 2   Sīpols
    • 2   pākstis Sarkanie čili
    • 2   ēdamkarotes Olīveļļa
    • 2   ēdamkarotes Tomātu mērce
    • 150   ml Sarkanvīns
    •   Sāls
    • 400   g Spageti
    • 4   ēdamkarotes Parmezāna siers
    • 1   L Ūdens

Pagatavošana

  1. Receptes pagatavošanai izmanto 1 katlu.

  2. Iegriez tomātu miziņās, noplaucē tos ar verdošu ūdeni un ļauj ūdenim nedaudz ievilkties. Tad nokās, noplēs miziņas un sagriez tomātus kubiņos. Nomizo un sagriez kubiņos ķiplokus un sīpolus. Notīri un smalki sakapā čili.

  3. Apcep sīpolus un ķiplokus karstā eļļā 2 minūtes, līdz tie kļūst caurspīdīgi. Pievieno čili un tomātu pastu un visu apcep 1 minūti. Pēc tam pievieno tomātus, vīnu, sāli un pielej 1 l ūdens. Ļauj visam uzvārīties, nosegtam ar vāku.

  4. Pārlauz spageti uz pusēm un ievieto tos verdošajā ūdenī. Bieži maisot, vāri tos apmēram 10 minūtes. Ja nepieciešams, pievieno karstu ūdeni. Pārbaudi spageti _arrabiata _garšu un pasniedz apkaisītus ar parmezānu.