Sparģeļu salāti

Sparģeļu salāti image
Sarežģītība Viegli
Pagatavošana 0 min
Gatavošana 30 min

Sastāvdaļas

4 Porcijas
    • 300   g Baltie sparģeļi
    • 300   g Zaļie sparģeļi
    •   Sāls
    • 1   tējkarote Kristālcukurs “Castello”
    • 4   ēdamkarotes Saulespuķu eļļa
    • 2   ēdamkarotes Balzametiķis
    •   pipari
    • 250   g Ķiršu tomāti
    • 4   gabali Bagetes
    • 300   g Baltie sparģeļi
    • 300   g Zaļie sparģeļi
    •   Sāls
    • 1   tējkarote Kristālcukurs “Castello”
    • 4   ēdamkarotes Saulespuķu eļļa
    • 2   ēdamkarotes Balzametiķis
    •   pipari
    • 250   g Ķiršu tomāti
    • 4   gabali Bagetes
    • 300   g Baltie sparģeļi
    • 300   g Zaļie sparģeļi
    •   Sāls
    • 1   tējkarote Kristālcukurs “Castello”
    • 4   ēdamkarotes Saulespuķu eļļa
    • 2   ēdamkarotes Balzametiķis
    •   pipari
    • 250   g Ķiršu tomāti
    • 4   gabali Bagetes

Pagatavošana

  1. Nomazgā un notīri sparģeļus. Ievieto baltos sparģeļus verdošā ūdenī, kurā pievienota viena tējkarote sāls un cukura, un vāri apmēram 15 minūtes. Vārīšanās pēdējās 8 minūtēs pievieno zaļos sparģeļus.

  2. Tikmēr bļodā sajauc eļļu ar vienu ēdamkaroti ūdens, balzametiķa, melnajiem pipariem, pustējkaroti sāls un atlikušo cukuru. Beigās mērcei vari pievienot smalki sakapātas dilles vai fenheli. Uzsildi bagetes uzkarsētā cepeškrāsnī 200° C temperatūrā apmēram 8 – 10 minūtes.

  3. Izņem gatavos sparģeļus, noskalo ar aukstu ūdeni un nosusini. Izkārto tos uz šķīvja, pa virsu liec četrās daļās sagrieztus ķirštomātus un apslaki ar mērci. Pasniedz salātus kopā ar bageti.

  4. Nomazgā un notīri sparģeļus. Ievieto baltos sparģeļus verdošā ūdenī, kurā pievienota viena tējkarote sāls un cukura, un vāri apmēram 15 minūtes. Vārīšanās pēdējās 8 minūtēs pievieno zaļos sparģeļus.

  5. Tikmēr bļodā sajauc eļļu ar vienu ēdamkaroti ūdens, balzametiķa, melnajiem pipariem, pustējkaroti sāls un atlikušo cukuru. Beigās mērcei vari pievienot smalki sakapātas dilles vai fenheli. Uzsildi bagetes uzkarsētā cepeškrāsnī 200° C temperatūrā apmēram 8 – 10 minūtes.

  6. Izņem gatavos sparģeļus, noskalo ar aukstu ūdeni un nosusini. Izkārto tos uz šķīvja, pa virsu liec četrās daļās sagrieztus ķirštomātus un apslaki ar mērci. Pasniedz salātus kopā ar bageti.

  7. Nomazgā un notīri sparģeļus. Ievieto baltos sparģeļus verdošā ūdenī, kurā pievienota viena tējkarote sāls un cukura, un vāri apmēram 15 minūtes. Vārīšanās pēdējās 8 minūtēs pievieno zaļos sparģeļus.

  8. Tikmēr bļodā sajauc eļļu ar vienu ēdamkaroti ūdens, balzametiķa, melnajiem pipariem, pustējkaroti sāls un atlikušo cukuru. Beigās mērcei vari pievienot smalki sakapātas dilles vai fenheli. Uzsildi bagetes uzkarsētā cepeškrāsnī 200° C temperatūrā apmēram 8 – 10 minūtes.

  9. Izņem gatavos sparģeļus, noskalo ar aukstu ūdeni un nosusini. Izkārto tos uz šķīvja, pa virsu liec četrās daļās sagrieztus ķirštomātus un apslaki ar mērci. Pasniedz salātus kopā ar bageti.