Sulīgā vista kārtainajā mīklā ar sēņu "Duxelle" un rukolas un cietā siera salātiem

Video recepte
Video recepte
Sulīgā vista kārtainajā mīklā ar sēņu "Duxelle" un rukolas un cietā siera salātiem  image
Sarežģītība Vidēji grūti
Pagatavošana 0 min
Gatavošana 1:30 h

Sastāvdaļas

4 Porcijas
    • 1,5   paciņas Paciņas kārtainās mīklas "Chef select"
    • 500   g Dažādas sēnes
    • 1   - 2   gabali Lielie sīpoli
    • 0,5   paciņas Sviests
    • 300   g Vistas fileja
    • 2   - 3   ēdamkarotes Saulē kaltēti tomāti eļļā
    • 50   g Cietais siers
    • 1   tējkarote Kaltēts timiāns
    • 3   - 4   ēdamkarotes Olīveļļa
    • 1   - 2   daiviņas Ķiploki
    • 25   g Sāls
    • 200   g Karsti kūpināts bekons
    • 1   gabals Ola
    • 1   iepakojums Rukola

Pagatavošana

  1. Vistas filejas nolīdzina, apgriežot tā, lai visas malas būtu vienmērīgi biezas. Sagatavo sālsūdens marinādi (angļu valodā brine), izmaisot 25 g sāls uz 500 ml ūdens. Liek vistas gabaliņus uz 2–6 stundām marinēties.

  2. Sīpolus un ķiplokus nomizo, ķiplokus sasmalcina un sīpolus sagriež mazos kubiņos. Ļoti smalki sakapā sēnes, var izmantot virtuves kombainu.

  3. Sviestā vai olīveļļā apcep pa daļām sīpolus un sēnes, pievienojot timiānu, sāli un piparus.

  4. Izklāj uz galda pārtikas plēvi, un izkārto bekonu tā, lai 5 mm no katras nākamās šķēles pārklātu iepriekšējo. Pa virsu vienmērīgi izkārto sēņu Duxelle.

  5. Kārtīgi nosusina vistas filejas un liek uz sēnēm. Ar pārtikas plēves palīdzību aptin vistai bekonu un stingri notin. Liek ledusskapī sastingt uz 30 minūtēm.

  6. Gatavo rullīti liek uz kārtainās mīklas un cieši satin. Dekorē ar papildu mīklas strēmelēm un apsmērē ar olu. Liek cepties 200 ºC temperatūrā uz 25 minūtēm, līdz mīkla ir zeltaini brūna.

  7. Pa to laiku sagriež saulē kaltētos tomātus. Pirms pasniegšanas sajauc rukolu ar cieto sieru, olīveļļu un tomātiem. Pievieno piparus un samaisa. Pasniedz kopā ar gatavo vistas “pīrāgu”.