Tīģerganeles pikantajā tomātu mērcē ar makaroniem

Tīģerganeles pikantajā tomātu mērcē ar makaroniem image
Sarežģītība Viegli
Pagatavošana 0 min
Gatavošana 25 min

Sastāvdaļas

4 Porcijas
    • 16   gabali Tīģergarnele
    • 250   g Makaroni
    • 1   gabals Sīpols
    • 3   daiviņas Ķiploki
    • 400   g tomāti savā sulā
    • 2   ēdamkarotes Pikantā uzkodu mērces "Ajvar"
    • 1   tējkarote Kaltēts oregano
    • 2   ēdamkarotes Olīveļļa
    •   Sāls un pipari
    •   Svaigi pētersīļi
    •   Svaigs baziliks
    •   daiviņas Citroni

Pagatavošana

  1. Piepilda lielu katlu ar ūdeni, pievieno sāli un uzkarsē līdz vārīšanās temperatūrai. Ievieto ūdenī un vāra plakanos makaronus saskaņā ar instrukciju uz to iepakojuma, līdz tie sasniedz gatavības pakāpi al dente. Vārītos makaronus nokāš un noliek malā.

  2. Pannā uz vidējas uguns uzkarsē olīveļļu. Pievieno kubiņos sagrieztu sīpolu un apcep, līdz tas kļūst caurspīdīgs. Pievieno smalki sakapātu ķiploku un cep, apmēram 30 sekundes, līdz sāk izdalīties aromāts. Konservētus tomātus liek pannā un uzkarsē. Pievieno aso dārzeņu kaviāru un oregano, pēc garšas pieber sāli un piparus. Ļauj tomātiem vārīties apmēram 5 minūtes.

  3. Atsevišķā pannā uz vidējas uguns uzkarsē nelielu daudzumu olīveļļas. Tīģergarneles liek pannā un apcep, līdz tās kļūst sārtas. Katrai pusei nepieciešamas apmēram 2–3 minūtes. Pieber sāli un piparus.

  4. Vārītajiem makaroniem pievieno konservēto tomātu masu, apmaisa un sadala četrās porcijās. Uz makaroniem kārto ceptās tīģergarneles. Dekorē ar svaigiem pētersīļiem vai baziliku. Pēc vēlēšanās pasniedz ar citrona šķēlītēm.