Katlā ar uzkarsētu eļļu vispirms apcep sakapātus ķiplokus un smalki sagrieztu sīpolu. Pievieno nomizotus kubiņos sagrieztus tomātus un sasmalcinātus pētersīļus. Cep apmēram 5 minūtes līdz tomāti kļūst nedaudz mīkstāki. Pievieno cukuru, kaltētu baziliku, aso papriku, uzber sāli un maltos melnos piparus. Pielej apmēram 200 ml ūdens un vāri uz nelielas liesmas līdz tomāti savārās. Pēc vajadzības vari atšķaidīt tos ar ūdeni. Beigās zupā ielej saldo krējumu un īsu brīdi vāri.
Tomātu krēmzupa ar garšaugiem
Sastāvdaļas
4
Porcijas
-
- 3 ēdamkarotes Olīveļļa
- 6 daiviņas Ķiploki
- 1 gabals Sīpols
- 5 gabali Tomāti
- 1 sauja Pētersīļi
- 1 ēdamkarote Cukurs
- 1 tējkarote Kaltēts baziliks
- 1 tējkarote Asās paprikas pulveris
- Jūras sāls
- pipari
- 200 ml Ūdens
- 200 ml Saldais krējums
Pagatavošana
Pasniedz zupu ar smalki sagrieztiem pētersīļiem. Zupa lieliski garšos ar grauzdētu bageti.