Torte MONOGRAM / BURTU KŪKA
Sastāvdaļas
-
- 400 g Kviešu milti
- 200 g Sviests
- 3 Olas dzeltenums
- 2 ēdamkarotes Skābais krējums
- 140 g Pūdercukurs
- 1 Vaniļas pāksts
- 400 ml Saldais krējums
- 250 g Biezpiens
- 2 Vaniļas pākstis
- baltā šokolāde
- 100 ml Skābais krējums
- 1 tējkarote Želatīns
- 40 ml Ūdens
- 100 g Cukurs
- Pūdercukurs
- 120 g Meža ogu ievārījums
- Jauktas ogas
- Mandeļu cepumi
- Mazi bezē cepumiņi
- Šokolādes čipši
Pagatavošana
Iesijā miltus traukā. Pievieno kubiņos sagrieztu aukstu sviestu, vaniļas pākšu sēklas, olu dzeltenumus un krējumu. Mīci mīklu ar rokām, līdz veidojas viendabīga masa. Ja mīkla ir pārāk birstoša, pievieno 1 ēdamkaroti krējuma un atkal mīci to līdz viendabīgai masai. Centies mīklu nemīcīt pārāk ilgi, lai pēc cepšanas tā nebūtu pārāk cieta.
Samīcīto mīklu iesaiņo pārtikas plēvē un ieliec ledusskapī uz apmēram 30 minūtēm.
Atdzesēto mīklu sadali divās daļās. Katru daļu izrullē uz atsevišķas cepamā papīra loksnes, piešķirot tai taisnstūra formu, kuras biezums ir apmēram 5–6 mm. Tev vajadzētu iegūt 2 taisnstūrus.
Uz izrullētās mīklas liec burtu veidni un ar asu nazi izgriez burta formu. Noņem veidni. No šīs mīklas
Atlikušo mīklu vari ietīt pārtikas plēvē un sasaldēt citam gadījumam.
Mīklas burtus liec uz cepešpannas kopā ar cepamo papīru. Sadursti mīklas augšpusi ar dakšiņu. Cep līdz zeltaini brūnai krāsai apmēram 15–20 minūtes. Ļauj tai atdzist.
Želatīnu pārlej ar aukstu ūdeni, samaisi un atstāj uzbriest.
Krējumu vāri katliņā ar vaniļas pākšu sēklām. Pievieno izšķīdinātu želatīnu un samaisi. Beigās pievieno sasmalcinātu balto šokolādi un noņem masu no uguns. Atstāj to atdzist.
Saputoto putukrējumu pievieno biezpiena sieriņam un uzmanīgi samaisi. Krējuma masu ieliec atdzesētajā masā ar želatīnu un balto šokolādi. Uzmanīgi samaisi, līdz iegūsti viendabīgu krēmu. Ieliec ledusskapī, lai krēms sabiezētu.
Samīci cukura masu uz dēlīša, kas pārkaisīts ar cukura pulveri, un pēc tam to plānā kārtā izrullē. Izmanto formiņu, lai izgrieztu ziedus.
Ievieto atdzesēto krēmu konditorejas maisiņā ar taisnu galu. Uz visas apakšai paredzētās burta virsmas no konditorejas maisiņa izspied krēma piciņas vienu pie otras ar nelielu atstatumu.
Meža ogu ievārījumu liec atsevišķā konditorejas maisiņā un iespied ievārījumu starp konusiem. Krēma un ievārījuma slāni pārklāj ar otro smilšu mīklas burtu un visu procesu atkārto.
Torti rotā ar mandeļu cepumiem, svaigiem augļiem (piemēram, zemenēm, avenēm, kazenēm, jāņogām), cukura rotājumiem un šokolādes čipsiem. Virsu pārkaisi ar sadrupinātiem bezē cepumiem.