Toskānas stila pikanti krēmīgā pasta ar mazo vistas fileju un saulē kaltētiem tomātiem

Video recepte
Video recepte
Toskānas stila pikanti krēmīgā pasta ar mazo vistas fileju un saulē kaltētiem tomātiem image
Sarežģītība Vidēji grūti
Pagatavošana 0 min
Gatavošana 40 min

Sastāvdaļas

2 Porcijas
    • 200   g Vistas fileja šķēlēs
    • 100   g Saulē kaltēti tomāti eļļā
    • 100   g Rīvēts cietais siers
    • 1   ēdamkarote Sviests
    • 200   ml Saldais krējums
    • 200   g Pasta (rigotoni vai penne)
    • 100   g Spinātlapas
    • 0,5   tējkarotes Paprikas pārslas
    •   Garšvielu maisījums
    •   Olīveļļa
    •   Sāls un pipari

Pagatavošana

  1. Pastu novāra pēc instrukcijas uz iepakojuma.

  2. Gaļu sagriež mazākos gabaliņos un apcep olīveļļā vai sviestā.

  3. Saulē kaltētus tomātus (lai ir slapjie, nevis sausie) sagriež smalkās strēmelītēs un pievieno gaļai pannā. Turpāt pievieno arī sāli, piparus, garšaugu maisījumu (oregano, baziliks, timiāns) un saldo krējumu. Visu uzvāra un pagaršo. Pēc vajadzības pievieno vēl sāli.

  4. Gatavajā mērcē iemaisa novārītu al dente pastu (rigotoni vai penne), un svaigos spinātus.

  5. Pasniedzot porcijās, bagātīgi pārkaisa ar rīvētu cieto sieru.