Pastu novāra pēc instrukcijas uz iepakojuma.
Toskānas stila pikanti krēmīgā pasta ar mazo vistas fileju un saulē kaltētiem tomātiem
Sastāvdaļas
2
Porcijas
-
- 200 g Vistas fileja šķēlēs
- 100 g Saulē kaltēti tomāti eļļā
- 100 g Rīvēts cietais siers
- 1 ēdamkarote Sviests
- 200 ml Saldais krējums
- 200 g Pasta (rigotoni vai penne)
- 100 g Spinātlapas
- 0,5 tējkarotes Paprikas pārslas
- Garšvielu maisījums
- Olīveļļa
- Sāls un pipari
Pagatavošana
Gaļu sagriež mazākos gabaliņos un apcep olīveļļā vai sviestā.
Saulē kaltētus tomātus (lai ir slapjie, nevis sausie) sagriež smalkās strēmelītēs un pievieno gaļai pannā. Turpāt pievieno arī sāli, piparus, garšaugu maisījumu (oregano, baziliks, timiāns) un saldo krējumu. Visu uzvāra un pagaršo. Pēc vajadzības pievieno vēl sāli.
Gatavajā mērcē iemaisa novārītu al dente pastu (rigotoni vai penne), un svaigos spinātus.
Pasniedzot porcijās, bagātīgi pārkaisa ar rīvētu cieto sieru.