Tunča steiks ar gurķu salātiem un kartupeļu biezeni

Tunča steiks ar gurķu salātiem un kartupeļu biezeni

SarežģītībaVidēji grūti
Gatavošana45 min

Pagatavošana

  1. Tunci atkausē istabas temperatūrā.
  2. Kartupeļus nomizo, nomazgā un vāra apmēram 20 minūtes verdošā sālsūdenī. Gurķus nomazgā, nomizo un ar mizotāju rīku gareniski sagriež plānās strēmelēs. Tomātus nomazgā un sagriež četrās daļās.
  3. Gurķus un tomātus iemarinē ar sāli, pipariem, sezama sēklām, etiķi un 2 ēdamkarotēm eļļas.
  4. Koriandru nomazgā, nosusina, rupji sasmalcina un iemaisa gurķu salātos.
  5. Sviestu un pienu uzkarsē līdz vārīšanās temperatūrai.
  6. Kartupeļus nokāš, pievieno piena maisījumu un ar kartupeļu stampu saspaida. Iejauc vasabi un pievieno sāli.
  7. Uzkarsē 2 ēdamkarotes eļļas lielā pannā. Steikus apkaisa ar sāli un cep karstā pannā aptuveni 2 minūtes no katras puses. Izkārto visu uz šķīvjiem un dekorē ar krabju čipsiem.

Saistītās receptes