Vācu ābolu pīrāgs

Vācu ābolu pīrāgs image
Sarežģītība Vidēji grūti
Pagatavošana 0 min
Gatavošana 1 h

Sastāvdaļas

6 Porcijas
    • 180   g Sviests
    •   Pūdercukurs
    • 1   Ola
    • 1   tējkarote Vaniļas cukurs
    • 4   Āboli
    • 2   tējkarotes Sviests
    • 2   tējkarotes Cukurs
    • 2   ēdamkarotes Olas
    • 1   tējkarote Vaniļas cukurs
    •   Sāls
    •   Kanēlis

Pagatavošana

  1. Sakul sviestu ar vaniļas cukuru, sāli un pūdercukuru. Iemaisi olu. Ieber miltus un kārtīgi samaisi. Cepšanas veidnē pabārsti miltus. Ieliec mīklu veidnē, izlīdzini virskārtu un ieliec ledusskapī uz 30–50 minūtēm.

  2. Samaisi olu ar cukuru, izkausētu sviestu, vaniļas cukuru un sāli. Uz atdzesētas mīklas izklāj kubiņos sagrieztus ābolus un apkaisi tos ar kanēli. Aplej mīklu ar iepriekš sagatavoto masu.

  3. Cep pīrāgu aptuveni 45 minūtes 160 °C temperatūrā uzkarsētā cepeškrāsnī. Izcepto pīrāgu pirms pasniegšanas apkaisi ar pūdercukuru.