Foreles izfilē, izņem asakas. Katram ēdājam paredzētas divas mazo forelīšu filejas.
Varavīksnes foreļu filejas Vidusjūras garšās
Sastāvdaļas
4
Porcijas
-
- 4 gabali Forele
-
Zivs marinādei:
- 100 ml Olīveļļa
- 0,5 tējkarotes Kaltēts timiāns
- 0,5 tējkarotes Kaltēts rozmarīns
- 0,5 tējkarotes Kaltēts baziliks
- 0,5 gabali Citroni
- Citrona miza
- Sāls
-
Salātiem:
- 3 gabali Cukini
- 2 ēdamkarotes Bazilika pesto mērces
- 0,5 gabali Citroni
- 150 g Avenes
- saujas Lobītas pistācijas
- Sāls
Pagatavošana
Mazā trauciņā pagatavo zivs marinādi. Kopā sajauc visas marinādes sastāvdaļas, zivs filejas pārlej ar marinādi un atstāj uz 20 minūtēm marinēties.
Pagatavo salātus. Ar dārzeņu mizotāju mazos cukīni sagriež ļoti plānās un garās lentēs. Liek bļodā. Pievieno bazilika pesto mērci, citronu sulu, medu, sāli. Ar rokām visu samaisa, lai cukīni lentes noklātas ar mērci no visām pusēm. Pirms pasniegšanas salātus pārber ar avenēm un pistācijām.
Lai pagatavotu zivs fileju uz grila, vislabāk to darīt pannā ar metāla rokturi, ja pannas nav, tad var izmatot pašgatavotu alumīnija folijas “pannu”. Zivs fileju cep 2 minūtes ar ādu uz leju, tad to apgriež un cep vēl 1 minūti. Pasniedz kopā ar cukīni salātiem.