Smalki samal Indijas riekstus. Pievieno tos pārējām mīklas sastāvdaļām un visu strauji samīci viendabīgā konsistencē, pievienojot, ja nepieciešams, apmēram 2–3 ēdamkarotes auksta ūdens. Mīklu ar miltainiem pirkstiem ieklāj ietaukotā atveramā veidnē (26 cm diametrā) un izveido 3 cm augstu malu. Pamatni vairākās vietās sadur ar dakšiņu un noliec dzesēties vismaz uz 1 stundu.
Vegānā siera kūka ar avenēm
Sastāvdaļas
-
- 40 g Indijas rieksti
- 100 g Vegānais margarīns
- 60 g Brūnais cukurs
- Sāls
- 200 g Milti
- Taukviela
- Cepampapīrs
- Pākšaugi
- 125 g Vegānais margarīns
- 250 g Avenes
- 400 g Tofu
- 600 g Sojas jogurts
- 120 g Brūnais cukurs
- 1 paciņa Vaniļas cukurs
- 2 paciņas Vaniļas pudiņa pulveris
Pagatavošana
Pārklāj mīklu ar cepampapīru un pieber ar pākšaugiem kā balastu. Cep pamatni iepriekš uzkarsētā cepeškrāsnī 180 °C temperatūrā 8 minūtes. Izņem cepampapīru un pākšaugus, turpini cept pamatni vēl 5 minūtes. Izņem un ļauj pamatnei atdzist 5 minūtes.
a to laiku izkausē un atdzesē margarīnu krēmam. Nomazgā un notecini avenes un atliec 50 g garnēšanai. Notecini tofu un samīci to biezenī. Samaisi to viendabīgā masā ar sojas jogurtu, brūno cukuru un vaniļas cukuru. Pēc tam iemaisi šķidro, atdzesēto margarīnu un pudiņa pulveri. Iecilā masā avenes. Uzklāj krēmu uz izceptās pamatnes un cep kūku apmēram 60 minūtes.
Izņem kūku un atdzesē to, pēc tam 1–2 stundas vai visu nakti atstāj to aukstumā. Pirms pasniegšanas garnē siera kūku ar atlikušajām avenēm.