Voks ar tofu ingvera-sojas mērcē

Video recepte
Video recepte
Voks ar tofu ingvera-sojas mērcē image
Sarežģītība Grūti
Pagatavošana 0 min
Gatavošana 1 h

Sastāvdaļas

2 Porcijas
    • 200   g Briseles kāposti
    • 200   g Brokoļi
    • 180   g Tofu Teriyaki marinādē
    •   Ingvers
    • 3   daiviņas Ķiploki
    • 50   g Zemesrieksti
    • 1   gabals Sarkanais sīpols
    • 200   g Jasmīna rīsi
    • 300   ml Ūdens
    • 8   ēdamkarotes Sojas mērce
    • 2   ēdamkarotes Rīsu etiķis
    • 2   ēdamkarotes Brūnais cukurs
    • 0,33   tējkarotes Čili skaidiņas
    • 1   tējkarote Kartupeļu ciete
    •   Sāls un pipari

Pagatavošana

  1. Rīsus noskalo siltā ūdenī vismaz trīs reizes, līdz ūdens no skalošanas paliek dzidrs. Tad tos liek katliņā, pievieno ūdeni attiecībā 2:3, kur divas daļas rīsu un 3 daļas ūdens , pievieno sāli un strauji uzvāra. Kad rīsi sāk vārīties, nogriež liesmu, katlam liek vāku un atstāj rīsus uzbriest 12 minūtes.

  2. Sagatavo mērci. Ingveru un ķiploku sarīvē uz smalkās vai vidējās rīves. Bļodiņā liek sojas mērci, rīsu etiķi cukuru, čili pārslas, sarīvēto ingveru un ķiploku un visu sajauc kopā.

  3. Sīpolu sagriež daiviņās un apcep olīveļļā.

  4. Briseles kāpostiem noņem ārējās apkaltušās lapas. Kāpostiņus pārgriež uz pusēm. Brokoļus sagriež mazos gabaliņos. Sīpolu sagriež daiviņās.

  5. Briseles kāpostus un brokoļus novāra verdošā sālsūdenī aptuveni 2 minūtes un nokāš.

  6. Pannā apcep vispirms sīpolu, tad pievieno brokoļus, briseles kāpostus un mērci. Visu uzsilda.

  7. Nelielā bļodiņā sajauc kopā kartupeļu cieti ar nedaudz ūdeni un iemaisa pannas saturā, lai tas iebiezinās.

  8. Tofu izņem no iepakojuma un sagriež nelielos kubiņos. Kā pēdējo kopā ar zemesriekstiem pievieno mērcei pannā.

  9. Pasniedz rīsus bagātīgi pārlietus ar mērci.