Pagatavošana
- Rīsus noskalo siltā ūdenī vismaz trīs reizes, līdz ūdens no skalošanas paliek dzidrs. Tad tos liek katliņā, pievieno ūdeni attiecībā 2:3, kur divas daļas rīsu un 3 daļas ūdens , pievieno sāli un strauji uzvāra. Kad rīsi sāk vārīties, nogriež liesmu, katlam liek vāku un atstāj rīsus uzbriest 12 minūtes.
- Sagatavo mērci. Ingveru un ķiploku sarīvē uz smalkās vai vidējās rīves. Bļodiņā liek sojas mērci, rīsu etiķi cukuru, čili pārslas, sarīvēto ingveru un ķiploku un visu sajauc kopā.
- Sīpolu sagriež daiviņās un apcep olīveļļā.
- Briseles kāpostiem noņem ārējās apkaltušās lapas. Kāpostiņus pārgriež uz pusēm. Brokoļus sagriež mazos gabaliņos. Sīpolu sagriež daiviņās.
- Briseles kāpostus un brokoļus novāra verdošā sālsūdenī aptuveni 2 minūtes un nokāš.
- Pannā apcep vispirms sīpolu, tad pievieno brokoļus, briseles kāpostus un mērci. Visu uzsilda.
- Nelielā bļodiņā sajauc kopā kartupeļu cieti ar nedaudz ūdeni un iemaisa pannas saturā, lai tas iebiezinās.
- Tofu izņem no iepakojuma un sagriež nelielos kubiņos. Kā pēdējo kopā ar zemesriekstiem pievieno mērcei pannā.
- Pasniedz rīsus bagātīgi pārlietus ar mērci.