Cepta gaļa ar kartupeļiem un garšaugu mērci

Cepta gaļa ar kartupeļiem un garšaugu mērci image
Sarežģītība Viegli
Pagatavošana 0 min
Gatavošana 3:30 h

Sastāvdaļas

4 Porcijas
  • Marināde

    • 2   ēdamkarotes Franču sinepes
    • 1   gabals Citrons
    • 2   ēdamkarotes Augu eļļa
    •   Jūras sāls
    •   pipari
  • Cūkas kakla karbonāde

    • 300   g Sīpols
    • 1   kg Cūkas kakla karbonāde bez kaula
    •   Cūkgaļas buljons
    • 400   g Kartupeļi
  • Garšaugu mērce

    • 2   daiviņas Ķiploki
    • 2   gabali Pipargurķīši “Cornichons Freshona”
    • 1   gabals Citrons
    • 1   tējkarote Sinepes
    •   Olīveļļa
    • 2   saujas Pētersīļi
    • 10   lapas Svaigs baziliks
    • 10   lapas Piparmētra

Pagatavošana

    Cūkas kakla karbonāde
  1. No graudainajām sinepēm, sarīvētas citrona miziņas, sulas, eļļas, sāls un garšvielām pagatavo marinādi. Apber cūkgaļu ar sāli un kārtīgi iemērc marinādē.

  2. Sagriez sīpolu ripiņās un kopā ar gaļu un marinādi liec cepšanas traukā. Pārlej ar buljonu, nosedz ar vāku un cep apmēram 2 stundas līdz 150° C uzkarsētā cepeškrāsnī. Cepšanas laikā gaļu regulāri mitrini.

  3. Pēc divām stundām pievieno gaļai nomazgātus nemizotos kartupeļus, kas sagriezti uz pusēm, un cep apmēram vienu stundu līdz gaļa un kartupeļi ir mīksti. Pēdējās 30 minūtes cep bez vāka līdz zeltainai krāsai.

  4. Garšaugu mērce
  5. Sajauc kopā sagrieztos ķiplokus un gurķīšus, sarīvētu citrona miziņu un sulu, Dižonas sinepes, piparus, sāli, sasmalcinātus zaļumus un olīveļļu. Mērce var nebūt pilnībā viendabīga.

  6. Gaļu pasniedz ar ceptiem kartupeļiem un sīpoliem. Garšaugu mērci servē atsevišķā traukā. Kartupeļu un sīpolu vietā kā piedeva ir piemēroti arī maizes izstrādājumi.