Cūkgaļas ribiņas Āzijas marinādē

Cūkgaļas ribiņas Āzijas marinādē image
Sarežģītība Vidēji grūti
Pagatavošana 0 min
Gatavošana 3 h

Sastāvdaļas

4 Porcijas
    • 1   kg Cūkgaļas ribiņa
  • Marinādei:

    • 50   ml Sojas mērce
    • 50   ml Teriyaki mērce
    • 30   ml Augu eļļa
    • 3   ēdamkarotes Medus
    • 1   tējkarote Sāls
    •   Šķipsniņas Melnie pipari
    • 1   tējkarote Kaltētas ķiploku granulas
    • 1   gabals Laims

Pagatavošana

  1. Pagatavo marinādi. Visas marinādes sastāvdaļas sajauc kopā, līdz iegūta vienmērīga konsistence.

  2. Cepamajā traukā kārto ribiņas, ko pārlej ar marinādi, visu pārklāj ar foliju un liek ledusskapī uz nakti iemarinēties.

  3. Gatavošanas dienā uzkarsē cepeškrāsni līdz 160 ºC temperatūrai, un tajā liek cepties ribiņas (tās atstāj cepamajā traukā ar visu marinādi un foliju). Cep 1,5–2 stundas.

  4. Ja ribiņas vēlaties pabeigt gatavot uz grila, tad pēc cepšanas krāsnī tās vienkārši apbrūnina, liekot uz grila restes, ik pa mirklim apsmērējot ar cepeštraukā atlikušo marinādi. Tieši pirms pasniegšanas ribiņas var apsmērēt ar terijaki mērci.

  5. Papildus informācija:
  6. Šo ribiņu pagatavošanai jāatvēl nedaudz vairāk laika. Lai iegūtu visgardākās ribiņas, kas kūst uz mēles un kam ir burvīga konsistence, tām jādod pietiekami ilgs laiks pabūt marinādē, kā arī pirms grilēšanas tās vispirms jāpacep krāsnī. Tikai tad ribiņas drīkst doties uz grila un iegūt karamelīgi lipīgo virskārtiņu un dūmu aromātu kā pēdējo punktiņu uz i.