Sīpolus un ķiplokus nomizo un sagriež mazos gabalos. Pētersīļus smalki sagriež.
Falafels ar kāpostu salātiem un jogurtu
Sastāvdaļas
4
Porcijas
-
Falafelam:
- 400 g Konservēti turku zirņi
- 4 daiviņas Ķiploki
- 130 g Sīpols
- 50 g Pētersīļi
- 3 ēdamkarotes Rīvmaize
- 1 ēdamkarote Karija maisījums
- 5 g Sāls
- 2 tējkarotes Cepamais pulveris
- 4 gabali Tortiljas
-
Salātiem:
- 300 g Grieķu jogurts
- 20 g Loki
- 400 g Kāposti
- 200 g Burkāni
- 0,25 gabali Citroni
- Sāls
Pagatavošana
Blenderī vai virtuves kombainā liek noskalotus konservētus turku zirņus kopā ar garšvielām un sablendē.
Bļodā samaisa sablendētos turku zirņus ar sīpoliem, ķiplokiem, pētersīļiem un rīvmaizi. Ar mitrām rokām izveido vienādas bumbiņas (ap 20 g viena) un liek uz cepešpannas, kas noklāta ar cepamo papīru.
Liek līdz 180 ºC temperatūrai sakarsētā cepeškrāsnī uz 20 minūtēm, līdz tās kļūst zeltaini brūnas.
Burkānus nomizo un sarīvē uz smalkās rīves. Kāpostus un lokus smalki sagriež. Pievieno jogurtu, citronu sulu un sāli pēc garšas.