Gaļas bumbiņas ar dārzeņiem

Gaļas bumbiņas ar dārzeņiem image
Sarežģītība Viegli
Pagatavošana 0 min
Gatavošana 50 min

Sastāvdaļas

4 Porcijas
    • 335   g Burkāni
    • 485   g Cukini
    • 500   g Brokoļi
    • 245   g Sarkanie sīpoli
    • 5   daiviņas Ķiploki
    • 200   g Saldēti zaļie zirnīši
    • 215   g Sarkanā paprika
    • 50   g Ķiploku sviests
    •   Sāls un pipari
  • Gaļas bumbiņām:

    • 400   g Malta liellopu gaļa un cūkgaļa
    • 1   gabals Brokastu maizīte
    •   Sāls un pipari

Pagatavošana

  1. Brokastu maizīti sagriež un sablendē smalkās drupačās. Uz pannas apgrauzdē, līdz tās kļuvušas zeltainas. Atdzesē un vēlreiz sablendē.

  2. Bļodā liek malto gaļu, pievieno sāli, piparus un 3 ēdamkarotes no pagatavotās rīvmaizes. Kārtīgi izmaisa un liek ledusskapī.

  3. Dārzeņus nomizo un sagriež vidēji lielos gabalos. Pievieno sāli, piparus un sviestu. Izmaisa.

  4. Ar mitrām rokām izveido vienādas gaļas bumbiņas un liek klāt dārzeņiem. Uzliek foliju un liek līdz 190 ºC temperatūrai sakarsētā cepeškrāsnī uz 20 minūtēm.

  5. Tikmēr atkausē saldētos zirnīšus. Noņem foliju, pievieno zirnīšus un liek vēlreiz krāsnī uz 15 minūtēm.

  6. Izņem no krāsns un pasniedz.