Pannā uzkarsē eļļu un no visām pusēm apcep kukurūzas vālītes. Kad tās no visām pusēm brūnas, noņem no pannas un nedaudz atdzesē. Tad no vālītēm nogriež graudus visapkārt cietajai daļai.
Grilēta kukurūza ar vegan gaļu un avokado majonēzi
Sastāvdaļas
2
Porcijas
-
- 2 gabali Kukurūzas vālītes
- 2 gabali Avokados
- 50 ml Olīveļļa
- 2 gabali Laims
- 1 tējkarote Kūpināta paprika
- buntītes Lociņi
- buntītes Svaigs baziliks
- 1 ēdamkarote Medus
- 1 paciņa Augu valsts – vegan – gaļa
- 0,5 gabali Ledus salāti
- Extra virgin olīveļļa
- Sāls un pipari
Pagatavošana
Kukurūzu, vegāno gaļu liek pannā, pievieno, kūpinātu papriku, kajenas piparus un sāli pēc garšas un visu uzkarsē. Tad noslēdz liesmu.
Avokado nomizo un liek blendera krūzē, pievieno laima sulu, medu un olīveļļu un sablenderē viendabīgā mērcē. Pēc garšas pievieno sāli un, ja nepieciešams vēl medu.
Ledus salātu sagriež palielos gabalos. Liek bļodā un sajauc kopā ar pannas saturu – kukurūzu un vegan gaļu. Pievieno arī nedaudz olīveļļas.
Noformē porciju. Vispirms liek pāris karotes avokado krēma un tam pa virsu skaisti izkārto visu pārējo.