Grilēts olīvu plācenis

Grilēts olīvu plācenis image
Sarežģītība Vidēji grūti
Pagatavošana 0 min
Gatavošana 45 min

Sastāvdaļas

8 Gabali
    • 430   g Milti
    • 0,5   tējkarotes Cukurs
    •   Raugs
    • 4   - 5   ēdamkarotes Olīveļļa
    • 50   g Zaļās un melnās olīvas
    •   Milti

Pagatavošana

  1. Samaisi 400 g miltu, cukuru un sāli. Izšķīdini raugu 250 ml remdena ūdens, pēc tam pievieno 3 ēdamkarotes eļļas un miltus. Visu mīci 2–3 minūtes, līdz iegūta vienmērīga mīkla. Atstāj to nosegtu siltā vietā uzrūgt 60 minūtes.

  2. Sasmalcini olīvas un sajauc ar atlikušajiem miltiem. Iemīci tos rauga mīklā un sadali 8 porcijās. Ļauj mīklai piebriest 10 minūtes, tad no katras porcijas izrullē 15 cm diametra plāceni, kuru pēc tam apkaisi ar nelielu daudzumu miltu.

  3. Plāceni no abām pusēm apsmērē ar nelielu daudzumu eļļas un cep no abām pusēm uz karsta grila 3–4 minūtes, līdz tas ir gaiši brūns. Pirms pasniegšanas to nedaudz atdzesē.

  4. Padoms. Ja vēlies, plāceņus vari sagatavot arī aptuveni 2 stundas pirms pasniegšanas. Pēc izrullēšanas saliec plāceņus uz cepešpannas vai paplātes, kas apkaisīta ar miltiem, un ievieto ledusskapī. Apsmērē plāceņus ar eļļu tikai īsi pirms cepšanas.