Notīri baklažānu, cukīni un brokoļus. Pārgriez baklažānu un cukīni gareniski uz pusēm, pēc tam sagriez to šķēlītēs. Brokoli sadali ziediņos. Notīri burkānus un sīpolus, sagriez burkānus ripiņās un sīpolus kubiņos.
Karija dārzeņi ar ceptu olu
Sastāvdaļas
4
Porcijas
-
- 300 g Baklažāni
- 300 g Cukini
- 500 g Brokoļi
- 300 g Burkāni
- Sīpols
- 5 ēdamkarotes Saulespuķu eļļa
- Sāls
- 1 - 2 tējkarotes Karijs
- Pipari
- 200 g Skābais krējums
- 4 Olas
Pagatavošana
Apcep baklažānu no visām pusēm 1–2 ēdamkarotēs eļļas apmēram 7 minūtes, pievienojot sāli pēc garšas.
Pēc tam apcep cukīni vienā ēdamkarotē eļļas aptuveni 4–5 minūtes.
Ielej pannā 1 ēdamkaroti eļļas, pievieno burkānus un sīpolus, apcep visu 3 minūtes.
Apkaisi visu ar kariju, pievieno sāli un piparus, apcep 1 minūti. Pievieno 200 ml ūdens, iemaisi skābo krējumu un pievieno brokoļus. Sautē tos nosegtus 7–10 minūtes. Pievieno baklažānu un cukīni, uzkarsē tos un pārbaudi garšu. Izņem un apklātus noliec tos malā.
Uzkarsē pannā atlikušo eļļu, apcep tajā olas. Pievieno sāli un piparus un pasniedz uz dārzeņiem. Piemērota piedeva šim ēdienam būs maize un rīsi.