Kartupeļi ar biezpienu vai tofu

Kartupeļi ar biezpienu vai tofu image
Sarežģītība Viegli
Pagatavošana 0 min
Gatavošana 40 min

Sastāvdaļas

4 Porcijas
    • 6   Kartupeļi
    • 2   tējkarotes Sāls
    • 250   g Biezpiens
    • 1   Sarkanais sīpols
    • 125   g Bekons
    •   Sāls
    •   Pipari
    • 180   g Tofu
    • 160   g Bezpiedevu jogurts
    • 2   ēdamkarotes Citrona sula
    • 1   Ķiploka daiviņa
    •   Sarkanie sīpoli
    • 1   buntīte Sīpolloki
    •   Sāls
    •   Pipari
    •   Baklažāni
    • 2   ēdamkarotes Sojas mērce
    • 1   ēdamkarote Olīveļļa
    • 1   tējkarote Kļavu sīrups
    • 1   tējkarote Citrona sula
    • 1   tējkarote Kūpināta saldā paprika
    •   Sāls
    •   Pipari
    •   Linsēklu eļļa

Pagatavošana

  1. Nomazgā kartupeļus, ieliec tos lielā katlā, pārlej ar ūdeni, pievieno sāli un vāri, līdz tie kļūst mīksti.

  2. KARTUPEĻI AR BIEZPIENU UN BEKONU
  3. Liec biezpienu traukā un pievieno krējumu. Smalki sagriez sarkano sīpolu. Sakapā lokus un ķiplokus. Pievieno biezpienam. Pieber sāli un piparus pēc garšas. Maisi ar dakšiņu, vienlaikus smalcinot biezpienu.

  4. Uz karstas un neietaukotas pannas apcep bekonu, laiku pa laikam apmaisot. Uzliec bekonu uz papīra dvieļa, lai notecinātu liekos taukus

  5. Siltus kartupeļus pārgriez uz pusēm, uz tiem uzliec biezpienu un bekonu. Visu apkaisi ar pipariem un apslaki ar linsēklu eļļu. Dekorē ar svaigiem pētersīļiem.

  6. KARTUPEĻI AR TOFU
  7. Ieliec tofu starp papīra dvieļiem un stingri nospied lieko šķidrumu. Tad ieliec kubiņos sagrieztu tofu bļodā. Pievieno kokosriekstu jogurtu, caur presi izspiestu ķiploku, kubiņos sagrieztu sīpolu, sasmalcinātus sīpllokus un citronu sulu. Pieber sāli un piparus pēc garšas.

  8. Lielā traukā ielej sojas mērci, olīveļļu, kļavu sīrupu un citronu sulu. Pievieno kūpinātu papriku. Visu samaisi.

  9. Baklažānu sagriez apmēram 3mm biezās šķēlēs. Apkaisi tās bagātīgi ar sāli un atstāj uz 10minūtēm, līdz no baklažāna izdalās sula. Pēc tam noslauki to ar virtuves dvieli. Šķēles sagriez sloksnēs un ieliec marinādē. Liec baklažānu uz karstas pannas, nepievienojot taukus. Cep apmēram 5minūtes no katras puses uz vidējas uguns. Noņem baklažānus no pannas un uzliec uz papīra dvieļa.

  10. Pārgriez siltos kartupeļus uz pusēm, uzliec virsū tofu un baklažānu bekonu. Visu apkaisi ar pipariem un apslaki ar linsēklu eļļu. Dekorē ar svaigām dillēm.