Nūdeles vāri verdošā sālsūdenī saskaņā ar norādēm uz iepakojuma, līdz tās ir stingri mīkstas. Sajauc olīveļļu ar 2 ēdamkarotēm citrona sulas un oregano, pievieno sāli, piparus un medu pēc garšas. Nokās nūdeles un noskalo tās ar aukstu ūdeni, pēc tam nokās tās vēlreiz. Sajauc nūdeles ar pusi pagatavotās mērces un ļauj visam ievilkties vismaz 30 minūtes.
Krāsainie salāti ar mazajām grieķu nūdelēm
Sastāvdaļas
5
Porcijas
-
- 250 g Grieķu nūdeles
- Sāls
- 70 ml Olīveļļa
- 1 Citrona sula
- 0,5 tējkarotes Oregano
- Pipari
- 1 - 2 tējkarotes Medus
- 350 g Tomāti
- 75 g Zaļās un melnās olīvas
- 100 g Spināti
- 1 Avokado
Pagatavošana
Notīri un sagriez kubiņos tomātus. Pārgriez uz pusēm olīvas. Nomazgā un nosusini spinātus. Pārgriez uz pusēm avokado, izņem kauliņu un noņem mizu. Avokado mīkstumu sagriez kubiņos un sajauc ar atlikušo citrona sulu. Kopā ar atlikušo mērci visu iemaisi salātos, pārbaudi garšu un pasniedz.