NEPIECIEŠAMS • rīve mizai • apaļa desertu forma (diametrs 8 cm)
Kuskusa salāti ar jāņogām un pistācijām
Sastāvdaļas
10
Porcijas
-
- 500 ml Apelsīnu sula
- 1 gabals Citrons
- 50 ml Kokosriektu piens
- 60 g Medus
- 60 g Žāvētas dzērvenes
- 60 g Rozīne
- Apelsīna miziņa
- 225 g Kuskuss
- 1 tējkarote Kanēlis
- 250 g Jāņogas
-
DEKORĒŠANAI
- 50 Pistācijas
- 10 ēdamkarotes Medus
Pagatavošana
Katlā uzvāri apelsīnu un citronu sulu, kokosriekstu pienu, medu, žāvētas dzērvenes un rozīnes. Pievieno apelsīnu mizu. Verdošajam maisījumam pieber kuskusu un kanēli. Rūpīgi samaisi visu un izslēdz plīti. Pārklāj katlu ar šķīvi un atstāj uz 15 minūtēm līdz kuskuss uzsūc šķidrumu. Samaisi atdzesēto kuskusu. Atstāj dažas jāņogas dekorēšanai, bet pārējās pieber kuskusam. Rūpīgi samaisi.
Novieto formu uz šķīvja, piepildi ar salātiem un saspied ar karoti. Uzmanīgi noņem formu. Dekorē salātus ar atlikušajām jāņogām, apslaki ar medu un apkaisi ar rupji sasmalcinātām pistācijām.