Liellopa gaļas burgers ar karamelizētu sīpolu mērci

Liellopa gaļas burgers ar karamelizētu sīpolu mērci image
Sarežģītība Vidēji grūti
Pagatavošana 0 min
Gatavošana 1 h

Sastāvdaļas

10 Porcijas
    • 10   gabali Liellopa gaļas burgeri Grill & Fun
    • 10   gabali Rudzu maize
    •   Cigoriņi
    • 2   gabali Tomāti
    • 2   gabali Sarkanie sīpoli
    • 100   ml Sarkanvīns
    • 100   g Brūnais cukurs
    • 500   Majonēzes
    • 2   gabali Marinēti gurķi

Pagatavošana

  1. Pannā ieber cukuru un ielej sarkanvīnu. Sagriez sīpolus puslokos. Kad cukurs sāk izšķīst, pievieno sasmalcinātus sīpolus. Sautē visu līdz biezas mērces konsistencei. Kad mērce gatava, ielej to tīrā traukā. Pievieno majonēzi un samaisi. Sagriez kubiņos un pievieno mērcei skābētos gurķus.

  2. Burgerus no abām pusēm apsmērē ar nelielu daudzumu olīveļļas. Lai burgers saglabātu savu formu, vienā pusē gaļas centrā izveido nelielu iespiedumu un pēc tam novieto to uz karstā grila. Cep apmēram 5 minūtes. Rudzu mazi pārgriez uz pusēm un grilē, līdz tā kļūst kraukšķīga.

  3. Sagriez šķēlēs tomātus. Uz maizītes apakšējās daļas liec mērci, gaļu, cigoriņu lapas un tomātu šķēles. Pārklāj ar maizītes augšpusi. Burgerus nostiprini ar irbulīti.