Bļodā liek liellopu malto gaļu, pievieno eļļu un visas garšvielas. Ar rokām visu samīca, līdz iegūta viendabīga masa. Liellopu gaļu ar rokām liek uz koka iesmiņiem. Cep līdz 180 ºC temperatūrai sakarsētā cepeškrāsnī 20 minūtes vai uz grila restēm, kas pārklātas ar foliju, lai maltā gala nepieliptu pie restēm.
Liellopu gaļas iesmiņi tako garšvielās
Sastāvdaļas
4
Porcijas
-
- 1 kg Maltā liellopa gaļa
- 1 tējkarote Malts kumīns
- 3 tējkarotes Paprikas pulveris
- 1 tējkarote Kaltētas ķiploku granulas
- 2 ēdamkarotes Augu eļļa
- 0,5 tējkarotes Malti melni pipari
- 1 tējkarote Sāls
- 1 iepakojums Tortiljas plāksne
-
Salsai:
- 1 gabals Mango
- 3 gabali Avokados
- 1 gabals Sarkanā paprika
- buntītes Pētersīļi vai kinza
- 1 gabals Sarkanais sīpols
- 1 gabals Čili pipari
- 1 gabals Laims
- 1 tējkarote Medus
- Šķipsniņas Sāls
Pagatavošana
Pagatavo salsu. Sīpolu, mango, avokado, čili piparu un papriku smalki sagriež, pierīvē laima mizu un piespiež sulu no tā. Salsai pievieno arī sakapātus pētersīļus vai kinzu, medu un sāli. Visu samaisa.
Pirms pasniegšanas tortiljas plāksnes uz grila vai pannas sasilda 30 sekundes.
Uz šķīvja liek tortiljas plāksni, pāri kārto liellopu gaļas iesmiņus un visam pāri dāsni pievieno salsu.