Liellopu stroganovs ar sēnēm un kartupeļu biezeni

Liellopu stroganovs ar sēnēm un kartupeļu biezeni image
Sarežģītība Vidēji grūti
Pagatavošana 0 min
Gatavošana 1 h

Sastāvdaļas

4 Porcijas
    • 400   g Liellopu stroganova gaļas gabaliņi
    • 300   g Dažādas sēnes
    •   Sāls un pipari
    • 1   tējkarote Paprikas pulveris
    • 1   gabals Saldais sīpols
    • 3   daiviņas Ķiploki
    • 1   ēdamkarote Milti
    • 1   ēdamkarote Asās sinepes
    • 200   ml Ūdens
    • 200   g Skābais krējums
    • 400   g Kartupeļi
    • 100   ml Saldais krējums
    • 100   g Sviests
    •   Zaļumi

Pagatavošana

  1. Pannā liek nelielu daudzumu eļļas, pievieno sakapātu sīpolu un cep aptuveni 5 minūtes, līdz viss ir zeltaini brūns. Pieliek dažādas sēnes (gailenes, brūnie šampinjoni, baravikas, šitaki), ko cep aptuveni 5–7 minūtes, līdz arī tās apbrūninās.

  2. Sēnes un sīpolus izņem no pannas, un pannā liek liellopu gaļu un ķiplokus. Gaļu apbrūnina aptuveni 3 minūtes, pievieno apceptos sīpolus un sēnes. Visu kopā apcep 5 minūtes.

  3. Pievieno sinepes, garšvielas un ūdeni. Sautē 10 minūtes, līdz šķidrums novārījies uz pusi.

  4. Pievieno skābo krējumu, iemaisa un atstāj uz izslēgtas plīts zem vāka līdz pasniegšanas brīdim.

  5. Kartupeļus uzvāra, nokāš, karstiem pievieno sviestu un sāk stampāt. Stampājot iemaisa saldo krējumu un sāli.

  6. Biezeni pasniedz ar stroganovu, papildu karoti auksta skābā krējuma un sakapātiem zaļumiem (pētersīļi, loki).