Maizes salāti "Panzanella"

Italiamo
Italiamo
Maizes salāti "Panzanella" image
Sarežģītība Vidēji grūti
Pagatavošana 0 min
Gatavošana 40 min

Sastāvdaļas

4 Porcijas
    • 500   g Gaišā maize "Ciabatta"
    • 3   daiviņas Ķiploki
    • 10   ēdamkarotes Olīveļļa
    • 3   gabali Paprika
    • 3   gabali Lielie tomāti
    • 1   gabals Sarkanais sīpols
    • 6   gabali Anšovu fileja eļļā
    • 4   zariņi Svaigs baziliks
    • 1   bundža Zaļās olīvas
    • 100   g Saulē kaltēti tomāti
    • 2   ēdamkarotes Balzamiko mērce
    •   Sāls un pipari
    • 500   g Gaišā maize "Ciabatta"
    • 3   daiviņas Ķiploki
    • 10   ēdamkarotes Olīveļļa
    • 3   gabali Paprika
    • 3   gabali Lielie tomāti
    • 1   gabals Sarkanais sīpols
    • 6   gabali Anšovu fileja eļļā
    • 4   zariņi Svaigs baziliks
    • 1   bundža Zaļās olīvas
    • 100   g Saulē kaltēti tomāti
    • 2   ēdamkarotes Balzamiko mērce
    •   Sāls un pipari

Pagatavošana

  1. Sagriez maizi apmēram 3 cm lielos gabaliņos.

  2. Sajauc 5 ēd.k. olīveļļu ar divām uz pusēm pārgrieztām ķiploka daiviņām un izklāj uz cepampannā ieklāta cepampapīra. Liec uz 200 *C uzsildītā krāsnī, augšas apakšas režīmā un grauzdē maizi 15 minūtes.

  3. Sagriez paprikas 4 daļās, kārtīgi iztīri un liec uz cepampannā ieklāta cepampapīra ar griezuma vietām uz leju.

  4. Izņem maizi no krāsns, lauj tai atdzist. Pārslēdz krāsni uz grila režīmu un liec cepties papriku uz 10-15 minūtēm.

  5. Tomātus sagriez gabaliņos, sīpolus - plānās ripiņās. Smalki sakapā anšovus. Uz pusēm sagriez olīvas. Nelielos gabaliņos sagriez saulē kaltētos tomātus.

  6. Papriku izņem no krāsns un pannu uzreiz apklāj ar pārtikas plēvi uz aptuveni 5 minūtēm. Šis process ļaus vieglāk noņemt paprikai miziņas.

  7. Lielā bļodā sajauc sīpolus, kaltētos tomātus, anšovus, 5 ēdamkarotes eļļas un balzamiko mērci.

  8. Novelc paprikai miziņas un sagriez to nelielos gabalos. Pievieno bļodā atlikušās sastāvdaļas samaisi, pievieno sāli un piparus un atstāj uz 2 stundām ievilkties.

  9. Pasniedz ar svaiga bazilika lapiņām.

  10. Sagriez maizi apmēram 3 cm lielos gabaliņos.

  11. Sajauc 5 ēd.k. olīveļļu ar divām uz pusēm pārgrieztām ķiploka daiviņām un izklāj uz cepampannā ieklāta cepampapīra. Liec uz 200 *C uzsildītā krāsnī, augšas apakšas režīmā un grauzdē maizi 15 minūtes.

  12. Sagriez paprikas 4 daļās, kārtīgi iztīri un liec uz cepampannā ieklāta cepampapīra ar griezuma vietām uz leju.

  13. Izņem maizi no krāsns, lauj tai atdzist. Pārslēdz krāsni uz grila režīmu un liec cepties papriku uz 10-15 minūtēm.

  14. Tomātus sagriez gabaliņos, sīpolus - plānās ripiņās. Smalki sakapā anšovus. Uz pusēm sagriez olīvas. Nelielos gabaliņos sagriez saulē kaltētos tomātus.

  15. Papriku izņem no krāsns un pannu uzreiz apklāj ar pārtikas plēvi uz aptuveni 5 minūtēm. Šis process ļaus vieglāk noņemt paprikai miziņas.

  16. Lielā bļodā sajauc sīpolus, kaltētos tomātus, anšovus, 5 ēdamkarotes eļļas un balzamiko mērci.

  17. Novelc paprikai miziņas un sagriez to nelielos gabalos. Pievieno bļodā atlikušās sastāvdaļas samaisi, pievieno sāli un piparus un atstāj uz 2 stundām ievilkties.

  18. Pasniedz ar svaiga bazilika lapiņām.