Plaucēta ola ar avokado salātiem un Holandes mērci

Video recepte
Video recepte
Plaucēta ola ar avokado salātiem un Holandes mērci image
Sarežģītība Viegli
Pagatavošana 0 min
Gatavošana 1 h

Sastāvdaļas

2 Porcijas
    • 1   gabals Avokado
    • 1   - 2   gabali Gurķis
    • 1   gabals Sarkanais sīpols
    • 1   gabals Ķiploka daiviņa
    • 1   gabals halapenjo pipars
    • 2   ēdamkarotes Olīveļļa
    • 1   tējkarote Cukurs
    • 4   gabali Olas
    • 120   g Sviests
    • 1   tējkarote Dižonas sinepes
    • 1   buntīte Baziliks
    • 1   gabals Laims
    • 1   gabals Citrons

Pagatavošana

  1. Nomizo sīpolu un ķiploku. Sīpolu sagriež plānās šķēlēs, ķiploku sarīvē, halapenjo piparu ļoti smalki sasmalcina.

  2. Pa to laiku liek sildīties ūdeni plaucētajām olām un uz ļoti mazas uguns izkausē sviestu.

  3. Gurķi un avokado sagriež kubiņos, pievieno sīpolus, ķiplokus, cukuru, laima sulu un olīveļļu, atliek malā.

  4. Atdala 2 olu dzeltenumus no baltumiem. Olu dzeltenumiem pievieno sinepes, šķipsnu sāls, 1 ēdamkaroti ūdens un 1 ēdamkaroti citronu sulas. Ja vēlas, var pievienot 1/2 tējkaroti Kajennas piparu. Kuļot ar rokas blenderi, lēnā strūklā pievieno izkausēto sviestu. Pēc garšas pievieno sāli.

  5. Atlikušās 2 olas iesit krūzītē, uzmanīgi ielaiž gandrīz verdošā ūdenī un plaucē 3–4 minūtes.

  6. Pa to laiku saplūc ar rokām baziliku vai sasmalcina kinzu, pievieno salātiem un sajauc. Salātus pasniedz, servējot virsū olu un pārlejot ar Holandes mērci.