Sadrupini raugu un izšķīdini to 250 ml remdena ūdens ar cukuru. Samīci to ar abiem miltu veidiem, sāli un eļļu un, ja nepieciešams, pievieno 100–150 ml ūdens. Mīci mīklu 3 minūtes, līdz tā ir gluda un viendabīga. Apklāj to un atstāj siltā vietā uzrūgt 60 minūtes.
Portugāles kukurūzas maize
Sastāvdaļas
1
Gabals
-
- 30 g Raugs
- 0,5 tējkarotes Cukurs
- 250 g Kukurūzas milti
- 250 g Milti
- 2 tējkarotes Sāls
- 1 ēdamkarote Olīveļļa
Pagatavošana
Samīci mīklu vēlreiz ar nelielu miltu daudzumu un izveido vienu apaļu maizes klaipu (vismaz 2 cm biezu). Novieto to uz cepešpannas, kas pārklāta ar cepampapīru un ļauj tam vēlreiz uzbriest, paturot 30 minūtes siltā vietā.
Apkaisi maizi ar kukurūzas miltiem un cep iepriekš uzkarsētā cepeškrāsnī 220 °C temperatūrā 15 minūtes. Ievieto cepeškrāsnī trauku ar aukstu ūdeni. Samazini cepeškrāsns temperatūru līdz 200 °C, izņem ūdens trauku un cep maizi vēl 35–40 minūtes. Maize ir gatava, kad tā _skan tukša_, ja paklauvē pa tās apakšpusi.
Ļauj maizei atdzist uz kūku restēm.