Portugāles kukurūzas maize

Portugāles kukurūzas maize image
Sarežģītība Vidēji grūti
Pagatavošana 0 min
Gatavošana 1:10 h

Sastāvdaļas

1 Gabals
    • 30   g Raugs
    • 0,5   tējkarotes Cukurs
    • 250   g Kukurūzas milti
    • 250   g Milti
    • 2   tējkarotes Sāls
    • 1   ēdamkarote Olīveļļa

Pagatavošana

  1. Sadrupini raugu un izšķīdini to 250 ml remdena ūdens ar cukuru. Samīci to ar abiem miltu veidiem, sāli un eļļu un, ja nepieciešams, pievieno 100–150 ml ūdens. Mīci mīklu 3 minūtes, līdz tā ir gluda un viendabīga. Apklāj to un atstāj siltā vietā uzrūgt 60 minūtes.

  2. Samīci mīklu vēlreiz ar nelielu miltu daudzumu un izveido vienu apaļu maizes klaipu (vismaz 2 cm biezu). Novieto to uz cepešpannas, kas pārklāta ar cepampapīru un ļauj tam vēlreiz uzbriest, paturot 30 minūtes siltā vietā.

  3. Apkaisi maizi ar kukurūzas miltiem un cep iepriekš uzkarsētā cepeškrāsnī 220 °C temperatūrā 15 minūtes. Ievieto cepeškrāsnī trauku ar aukstu ūdeni. Samazini cepeškrāsns temperatūru līdz 200 °C, izņem ūdens trauku un cep maizi vēl 35–40 minūtes. Maize ir gatava, kad tā _skan tukša_, ja paklauvē pa tās apakšpusi.

  4. Ļauj maizei atdzist uz kūku restēm.