Pupiņu salāti ar olu

Pupiņu salāti ar olu image
Sarežģītība Vidēji grūti
Pagatavošana 0 min
Gatavošana 45 min

Sastāvdaļas

4 Porcijas
    • 500   g Zaļās pupiņas
    •   Sāls
    • 1   Sīpols
    • 125   g Cūkas vēders
    • 4   ēdamkarotes Olīveļļa
    • 2   ēdamkarotes Baltvīna etiķis
    •   Pipari
    •   Cukurs
    • 3   Olas
    •   Pētersīļi

Pagatavošana

  1. Notīri pupiņas un vāri tās sālītā ūdenī apmēram 15 minūtes, līdz tās ir mīkstas. Nomizo un sagriez kubiņos sīpolu. Apcep speķa šķēlītes ēdamkarotē eļļas 2–3 minūtes, līdz tās ir kraukšķīgas. Izņem speķa šķēlītes no pannas un nosusini tās uz virtuves papīra dvieļa. Apcep sīpolus no speķa iztecinātajos taukos, līdz tie kļūst caurspīdīgi, pēc tam ļauj tiem nedaudz atdzist. Sajauc atlikušo eļļu, etiķi, sāli, piparus un cukuru, lai izveidotu mērci.

  2. Nokās pupiņas un noskalo tās ar aukstu ūdeni, pēc tam nokās tās vēlreiz. Sajauc pupiņas ar sagatavoto mērci un marinē tās vismaz 30 minūtes.

  3. āri olas aptuveni 10 minūtes, līdz tās ir cietas. Nokās un noskalo tās ar aukstu ūdeni, pēc tam tās atdzesē. Kad olas atdzisušas, nolobi tās un sagriez šķēlītēs. Nomazgā pētersīļus, nokrati lieko ūdeni, noplūc lapiņas un rupji sakapā tās.

  4. Nobeigumā, ja nepieciešams, pievieno garšvielas. Iemaisi marinētajās pupiņās pētersīļus, izkārto speķa un olu šķēlītes un pasniedz salātus.